Det var dansk tv-historie, da 'Vild med dans' fredag aften fik kåret årets vindere.

Men det, seerne ikke ved, er, at den historiske sejr var meget tæt på at være blevet umuliggjort tidligere i konkurrencen.

For første gang i tv-programmets historie var det et dansepar med to mænd, der vandt den månedslange dansekonkurrence i bedste sendetid.

Men makkerparret bestående af skuespiller Jakob Fauerby og danser Silas Holst var faktisk lige ved at give op inden femte udsendelse.

Jakob Fauerby var nemlig ramt af en skade, der truede hans dansetrin. Det skriver Silas Holst på sin Instagram-profil.

'Hvad, I kære seere ikke ved, er, at vi sad på produktionskontoret onsdag eftermiddag inden udsendelse nummer fem og snakkede om, vi blev nødt til at trække os, da Jakob ikke kunne gå,' forklarer han.

Det var altså onsdag eftermiddag. Og da showet sendes live fredag aften, var der kort tid at løbe på for makkerparret. Men heldigvis for Jakob Fauerby lykkedes det lige akkurat at blive frisk i tide.

'Lægen ringede og gav grønt lys torsdag aften, og Fauerby fik tre timer torsdag aften til at lære samba til om fredagen,' fortsætter Silas Holst på Instagram.

Normalt træner de dansende deltagere længere tid end blot tre timer op til en udsendelse. Dette tilfælde var helt ekstraordinært, og det vækker den professionelle danser Silas Holsts beundring.

'Det er det vildeste, jeg har prøvet i VMD ('Vild med dans', red.). Du lærte samba på TRE TIMER, Fauerby!! Imponeret.'

Ifølge TV 2 var det den tidligere rundes moderne dans, der havde skadet Jakob Fauerbys knæ. Derfor måtte han i ugen op til sambaen kigge mest på Silas Holsts dansetrin, før han torsdag aften selv kunne være med.

Sambadansen var dog også mere fokuseret på armbevægelser frem for benarbejde, bemærker TV 2.