Parrene i dette års sæson af 'Vild med dans' har danset deres første dans sammen. En begivenhedsrig aften, hvor der både blev givet ros til skyerne og rene 1'ere fra dommerne.

Men der skete også ting og sager bag kulisserne – og dem skal I selvfølgelig ikke gå glip af. Her kommer tre ting, som du ikke så på tv.

1. Ritualer før dans

Selvom det er første gang, de optræder på 'Vild med dans'-gulvet, så har flere af deltagerne faktisk allerede nogle ritualer, som de udfører, før der skal danses.

For Marie Bach Hansen og Martin Parnov Reichardt står den på squats.

Her ser du de velforberedte ben svæve over jorden
Her ser du de velforberedte ben svæve over jorden Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Ja, jeg squatede faktisk alle de fem minutter, som vi ventede, før vi måtte gå ind på gulvet,« siger den 34-årige skuespiller og ser lidt forpustet ud ved tanken.

Det skulle efter sigende være Martins idé og godt, når benene skal aktiveres, før man går ind på gulvet. Selvom det nu godt kan virke som en aktivitet, der vil gøre alle os dødelige lidt bløde i stængerne.

Sangerinden Anne Dorte Michelsen og partneren Marc Christensen har også et – mindre særligt – ritual. De giver simpelthen bare hinanden en highfive med begge hænder. Dog er det vigtigt, at der er øjenkontakt under udførelsen, forklarer Anne Dorte Michelsen.

Og til sidst er der den 34-årige skuespiller Neel Rønholt og dansepartneren Michael Olesen. Det er endnu ikke et benyttet ritual, men de regner begge to med at gøre brug af det senere i programmet.

»Jeg håber, at Michael vil tage mig i hænderne, kigge mig i øjnene og sige 'Nyd det',« fortæller Neel Rønholt.

2. Deltagerne kan selv vælge deres tøj

Mange af jer skønne læsere har spurgt os: 'Hvem er det egentlig, der vælger deltagernes tøj – er det dem selv?' Det har vi selvfølgelig fundet svar på. De KAN selv vælge deres tøj.

Nogle, der har valgt deres tøj selv, er Umut Sakarya og Jenna Bagge. De prydede dansegulvet med to meget lyserøde og meget fremtrædende outfit. Dog er Umut meget skuffet over mængden af glimmer, som han lover vil blive skruet op i næste uge.

Tv-kok Umut Sakarya og Jenna Bagge.
Tv-kok Umut Sakarya og Jenna Bagge. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Så man kan nok forvente, at de er et af de par, der selv vil stå for tøjet i de kommende programmer.

3. Publikum 'ødelagde' dansen

Den sidste ting, du ikke så på tv, er faktisk lidt snyd – for den så du. Hvis du altså kiggede ordentligt efter.

Silas Holst og skuespiller Jakob Fauerby er et særligt par i år, da de som de første i dansk 'Vild med dans'-historie danser to mænd sammen. Og det betyder, at Silas Holst pludselig skal prøve noget helt nyt – han skal nemlig lade sig føre.

»Det er så dejligt at have en partner, hvor jeg kan give slip. Det er megafedt at få lov at prøve begge sider,« siger han, som ellers altid har skullet svinge damerne rundt.

I aftenens cha-cha-cha havde han inkorporeret tre steder, hvor det er nydanseren Jakob Fauerby, der fører sin partner. Det var dog kun to af dem, der sad i skabet.

»På et tidspunkt klappede publikum så meget, at jeg røg ud af den, for jeg blev simpelthen så glad, og så glemte jeg alt, hvad jeg havde lavet af trin, og så kiggede jeg på Jakob, og han var tydeligvis også helt lost,« siger Silas Holst

Skuespiller og instruktør Jakob Fauerby og Silas Holst.
Skuespiller og instruktør Jakob Fauerby og Silas Holst. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Jeg blev enormt rørt, og så måtte jeg lige samle mig og komme videre,« tilføjer han, inden Jakob Fauerby supplerer:

»Man røg lidt ud i salen i stedet for at være i dansen, og så blev den enorme klapsalve pludselig enormt tilstedeværende, og så røg vi lidt ud af den.«

Ifølge Silas Holst fører Jakob Fauerby 'pivhamrende godt', men den tredje måtte han altså klare selv.

Det var dog ikke kun i salen, at publikum gik amok over parret. Også dommerne var begejstrede for det historiske dansepar og gav dem 18 point – aftenens højeste karakter.