Når sveden drypper i det dampende træningslokale, en hånd bliver lagt på lænden, og læberne næsten mødes på to mennesker, der de næste 12 uger vil spendere mere tid med hinanden, end de gør med deres udkårne derhjemme, er det vigtigt at lave aftaler på hjemmefronten, erkender sæsonens nye 'Vild med dans'-par.

Igennem 15. sæsoner har TV2-programmet ofte været en medvirkende årsag til, at ægtepar er gået fra hinanden, skænderier opstået og nye kærestepar ligeså. Og spørger man de 12 dansepar, der netop er blevet offentliggjort til årets sæson, så er det noget, man overvejer, når man siger ja.

Adam Duvå Hall, der er far til to og gift med Christine Gjødsbøl Jensen, erkender, at det faktisk er noget, han har måttet tale med sin hustru om.

»Det ligger jo ikke i luften, at jeg og Mie (Martha Moltke, hans dansepartner, red.) skal blive kærester, men der er noget i, at man på nogle måder kommer tættere på hinanden, end man gør til daglig med sin udkårne derhjemme,« siger den 43-årige radio- og tv-vært.

»Her står jeg med en meget smuk kvinde, og vi sveder begge to, og vi er så tæt her, og det er meget ømt og vildt det hele « siger han og viser med fingrene foran næsen, hvor tæt hans ansigt kommer på sin partners, når de skal danse sig gennem den ene lidenskabelige dans efter den anden.

Men på et tidspunkt går der teknik i den, og pludselig kan man kun tænke på sine trin, fortæller han.

»Men hvis det var foregået i en bar, og min hustru var kommet ind og havde set det, så havde jeg fået lov at sove på sofaen,« siger Adam Duvå Hall.

Adam Duvå Hall og Mie Martha Moltke.
Adam Duvå Hall og Mie Martha Moltke. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Også den 44-årige nydanser Signe Lindkvist har taget en snak med sin kæreste, Mads Ulrik Holmstrup, der er direktør for produktionsselskabet Mastiff. Det bliver man nødt til, mener hun.

Det blev cementeret efter blot at have trænet med den garvede danser Thomas Evers Poulsen i ganske få uger.

»Første gang, jeg mødte Thomas, gik der en time, inden jeg dansede tættere på ham, end jeg nogensinde har gjort med min kæreste. Ens krop - fra knæ til hals - står jo malet op ad hinanden. Jeg kan mærke, hvis Thomas har nogle nøgler i lommen. Lad mig sige det sådan. Og det er grænseoverskridende - og der skal man lige have en aftale på hjemmefronten,« siger den Cirkus Summarum-aktuelle tidligere børnevært og tilføjer:

»Dengang jeg skulle rundt et år med cirkus, sagde min kæreste også: 'Det må du gerne, skat, men du må ikke stikke af med en kanonkonge'. Og på samme måde har vi lavet en aftale inden 'Vild med dans'.«

Signe Lindkvist og Thomas Evers Poulsen.
Signe Lindkvist og Thomas Evers Poulsen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Modsat sine nye danse-kollegaer har den 46-årige håndboldekspert og tidligere håndboldspiller Lars Christiansen ikke talt med sin hustru, Christina Roslyng, om jalousi på dansegulvet. Hun kender nemlig alt til gamet, da hun vandt 'Vild med dans' i 2006 med dansepartneren Steen Lund.

»Jeg havde ingen betænkeligheder, da hun skulle være med, og jeg tænker, hun har det på samme måde med mig. Vi har utrolig meget tillid til hinanden, hvad det angår. For os er det bare vigtigt at være til stede, når man så er derhjemme,« siger Lars Christiansen, inden hans dansepartner, Sofie Kruuse, tilføjer:

»Og jeg er gift med den samme mand, som jeg har været gift med i fem sæsoner af 'Vild med dans' - og jeg er jo stadig gift.«

Lars Christiansen og Sofie Kruuse.
Lars Christiansen og Sofie Kruuse. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere