Siden DR-serien 'Huset' har kørt over skærmen de sidste tre søndage, har der været meget snak om, hvor meget af serien, der er fiktion, og hvad der er taget direkte fra virkeligheden. 

Derfor tager Kriminalforsorgen nu 'utraditionelle' metoder i brug for at vise virkeligheden bag de høje mure. 

 »For første gang nogensinde viser nye videoer optaget fra fængselsbetjentes bryst, hvordan virkelighedens fængselsbetjente arbejder,« skriver de i en pressemeddelelse. 

Ti betjente har nemlig haft et go-prokamera på maven gennem en hel vagt. Det betyder 52 timers dagligdag, der er blevet skåret ned til fem videoer af forskellige længder.

Sikkerhedstjek, medicinudlevering, cellevisitation, gårdture er blot nogle af de ting, der er med i videoerne. 

Det er en del af en ny rekrutteringskampagne 'Helt tæt på,' der gerne skulle tiltrække flere fængselsbetjente til uddannelsen. 

»Mange har en forestilling om, hvad en fængselsbetjent laver. Nogle forestillinger bygger på input fra fiktionens verden – serier, film og bøger. Andre fra historier til middagsselskaber. Men faktum er, at meget få har et retvisende billede, fordi vi befinder os bag høje mure, og de færreste har set et fængsel indefra. Netop derfor er videoerne vigtige,« siger direktør i Kriminalforsorgen Ina Eliasen i en pressemeddelelse.

Der mangler nemlig fængselsbetjente i Danmark. I 2022 kunne Fængselsforbundet dele tal, der viser, at der havde været et fald på fem procent af fængselsbetjente i en i forvejen presset branche. 

»De inviterer seeren med indenfor i fængslet og med fængselsbetjentens øjne viser de, hvad arbejdet som betjent handler om. Jeg glæder mig til, at vi for første gang kan vise vores verden indefra set med vores øjne.«

De forklarer i pressemeddelelsen, at de håber, at flere vil få øjnene op for arbejdet, hvilket gerne skal resultere i flere ansøgere. 

Videoerne vil fylde i gadebilledet, på biograflærreder, Kriminalforsorgens sociale medier samt deres hjemmeside