Konfettikanonerne nåede kun lige at gå af, før sidste års Melodi Grand Prix-vindere måtte se deres drømme om internationalt sangshow slukkede.

Med coronapandemien fulgte nemlig aflysningen af Eurovision Song Contest, og Ben & Tan missede derfor chancen for at repræsentere Danmark i den store sangkonkurrence.

I år ville de gerne have taget revanche, men det bliver ikke muligt.

Heller ikke, selvom man i udlandet har fundet løsninger, hvor sidste års vindere får en chance til for at udleve Eurovision-drømmene.

I Island har man således besluttet, at sidste års vinder skal repræsentere landet ved Eurovision Song Contest.

I Sverige og Finland har man sørget for, at sidste års vindere igen får muligheden for at stille op i den nationale konkurrencen.

Herhjemme er sidste års vindere dog foreløbigt en saga blot i Melodi Grand Prix-sammenhæng.

Ben & Tan må nemlig ikke – selvom de gerne ville – være med i dette års show, skriver DR.

Ben & Tan løfter trofæet.
Ben & Tan løfter trofæet. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

»Det er lidt svært for os at forstå, at vi ikke må være med. Vi vandt sidste års konkurrence med 61 procent af stemmerne fra seerne – hvilket vi er sindssygt glade for og stolte af – så jeg forstår ikke, at DR ikke vil give os en ny chance.«

»Vi synes på en måde, at både vi og dem, som stemte på os, havde fortjent, at vi fik en ny mulighed for at vise, hvad vi kan,« forklarer Tanne Balcells i DRs artikel.

Hendes makker er enig.

Benjamin Rosenbohm kalder det »pisseærgerligt« og understreger, at det altså ikke har været deres beslutning.

Det er nemlig DR, der har besluttet, at årets show ikke skulle indeholde et gensyn med sidste års vindere.

Dette, fordi man ville sikre, at konkurrencen var fair. Derfor har makkerparret på lige fod med alle andre kunnet indsende en sang til konkurrencen.  Hvilket de gjorde.

Men 'Iron heart', som deres seneste single hedder, slap altså ikke gennem nåleøjet.

Tanne Balcells fortæller, at de dog ikke føler, det er sangen, der er blevet valgt fra. De føler, det er Ben & Tan som helhed.

Hos DR er man ikke blind for, at det er ærgerligt for makkerparret, at de aldrig fik det store Melodi Grand Prix-eventyr, de havde håbet. Men:

»Vi forstår godt, at det er ærgerligt for dem, at de ikke kom af sted til Eurovision Song Contest sidste år. Det er vi mange, der er rigtig ærgerlige over, men det var nu en gang på grund af omstændigheder, som ingen kunne styre eller forudse,« lyder det fra DRs talsperson for Dansk Melodi Grand Prix, Gustav Lützhøft.

Han uddyber, at der desuden har været dialog om, hvorvidt Ben & Tan på anden vis kunne blive en del af det store show.

Men at det ikke var muligt at nå til enighed om en måde at gøre det på.

Ben & Tan vandt sidste år Melodi Grand Prix med sangen 'Yes'.
Ben & Tan vandt sidste år Melodi Grand Prix med sangen 'Yes'. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Derfor vil sidste års vindere altså ikke dukke op, når sangshowet løber af stablen lørdag.

Det vil til gengæld en anden gammel kending. Efter 43 år væk fra grandprixscenen stiller Mike Tramp nemlig op igen i konkurrencen.

Han skal dyste mod blandt andre duoen Fyr & Flamme, Thomas Buttenschøn og Chief 1 samt Jean Michel, som er kendt fra 'X Factor'.

Programmet vises fra klokken 20 på DR, og her på bt.dk vil vores Grand Prix-hold sidde klar til at guide dig gennem strabadserne i en liveblog.