'Lego Masters', der for cirka en måned siden afløste 'X Factor' som TV 2's fredagsunderholdning, er kommet skidt fra land. Opdateret tirsdag med svar fra TV2.

Programmet, der er en slags 'Den store bagedyst' med Lego-klodser, er trods Legos danske afstamning et britisk opfundet tv-koncept.

Udover i Storbritannien er 'Lego Masters' blevet sendt i en lang række lande som USA, Australien og Tyskland, og da det havde premiere i Danmark den 16. april, var det da også til flotte seertal.

Premiereprogrammet blev set af 910.000 danskere og var ugens tredjemest sete program efter TV 2-dokumentaren 'Rebellen på villavejen' og DR's 'Forsvundne arvinger V', men siden er det gået ned ad bakke.

Først faldt cirka 300.000 seere fra.

Program nummer to blev set af 651.000 danskere og måtte blandt andet se sig slået af DR1's 'Den store juniorbagedyst', der blev ugens topscorer med 947.000 seere.

Herefter røg seertallet endnu engang ned.

Program tre blev set af 533.000 danskere, og udsigten for den seneste udsendelse er heller ikke lovende.

Vært Victor Lander og dommer Søren Dyrhøj,
Vært Victor Lander og dommer Søren Dyrhøj, Foto: Henrik Ohsten/TV 2
Vis mere

Den seneste Gallup-undersøgelse viser, at 521.000 seere i fredags så program nummer fire - her afventer man dog stadig de sidste streamingtal fra TV 2 Play, der bliver offentliggjort næste mandag.

Med et fald på næsten 400.000 seere har 'Lego Masters', der har komiker Victor Lander i værtsrollen, altså endnu ikke den store tiltrækningskraft som 14 år gamle 'X Factor', hvis seneste sæson sluttede på seertal over en million.

TV 2 er man fortsat glad for 'Lego Masters'. Redaktør Stine Ravn skriver i en mail til B.T.:

»Vi er rigtig godt tilfredse med vores seertal på ’Lego Masters', som hver uge ses af langt over en halv million mennesker. Vi har et andet og mere komplet billede end de seertal, som Kantar (Gallup, red.) udsender, fordi vi har mange seere, der ser ’Lego Masters’ som snigpremiere på TV 2 PLAY, som ikke tælles med her.«

Hun tilføjer:

»Det er helt forventeligt, at seertallene fra Kantar falder efter premieren, som ikke har snigpremiere ligesom resten af sæsonen. Vi oplever generelt, at flere og flere danskere ser programmer på streaming, inden de bliver sendt på tv, og lige når det passer dem. Streaming er i stor fremgang, og derfor er det essentielt, at vores programmer også klarer sig godt her. Skal man kigge på seertal, er det hele billedet, vi forholder os til, og dér klarer ’LEGO Masters’ sig flot.«

'Lego Masters' sendes til og med 28. maj, hvor vinderne modtager et Lego-trofæ samt får en Lego-udgave af sig selv udstillet i Legoland i Billund.