En dansk, familievenlig udgave af 'Game of Thrones'? Genialt!

Med forårets afslutning af verdens største tv-serie er det ret smart af TV2 at fortsætte deres succes-julekalender om nissepigen Tinka med en børnevenlig udgave af spillet om tronen.

I 2017 scorede TV2 et kæmpehit med julekalenderen 'Tinkas juleeventyr', der i gennemsnit blev set af 1,1 million danskere hver aften i december.

Onde tunge ville kalde det uoriginalt at patte videre på den veldrejede julegris, men så snart Burhan G's intromelodi slår tonerne an, og hovedpersonerne genintroduceres med en dramatisk fortællestemme, kan man lige så godt overgive sig. Pyrus begyndte vel også først af falde i værdi efter tredje julekalender?

Tinka.
Tinka. Foto: TV2
Vis mere

Folkene bag 'Tinka'-serien, der nu fortsætter med 24 nye afsnit og undertitlen 'Og kongespillet', har skabt et hyggeligt dansk fantasyunivers, der uden problemer skifter mellem menneskeverden og middelalderagtig nisseverden, uden at man studser over, at de alle sammen går rundt med små røde huer på hovedet.

Hvad skete der så i første afsnit, der er værd at bemærke?

For det første er det lidt fesent, den måde Tinkas far, kong Storm, 'dør' på. Skal vi tro på det? Han falder af en hest, og så klippes der hurtigt til en flæbende Paw Henriksen, der står med hans krone i hånden.

Selvfølgelig er det en familievenlig julekalender, men selve anslaget til, at der nu skal dystes om at finde en ny konge, var lidt for hurtig og udramatisk udført.

Vi snakker ikke om manglende blod og dragehugtænder, men faderens død virker så mystisk, at det næsten er for oplagt, at han genopstår omkring den 23.-24. december.

Derudover har vi gensynet med menneskedrengen Lasse. Var han ikke sådan en fin fyr?

Nu vender han pludselig hjem fra sin efterskole med et plaster i panden, suspenderet for at have været oppe at slås med sin ven Pelle. Det giver ikke helt mening.

At hans far så bagefter glemmer alt om, at Lasse lige er blevet smidt ud af sin efterskole og straks giver ham lov til at tage til nisseland med Tinka, er også lidt noget sjusk.

Lasse.
Lasse. Foto: TV2
Vis mere

Havde det ikke givet mening med en eller anden form for stuearrest?

Bortset fra det skal 'Tinka og kongespillet' nok blive et hyggeligt juleeventyr med godhjertede nisser, der igen-igen tager kampen op imod den onde prins Fileas (Christian Tafdrup).

Det er som 'Badehotellet'. God og ren familieunderholdning, hvor solen altid skinner, alle kan være med, og det uanset hvad ender godt til sidst.

'Tinka og kongespillet' sendes hver aften på TV2 klokken 20.