Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Julekalenderen 'Tinka og Kongespillet' havde søndag aften premiere på TV2 med det første af 24 afsnit.

Og det er en julekalender, der har fået en del omtale de seneste uger, fordi den er opfølgeren til 'Tinkas juleeventyr' fra 2017, der var meget populær.

Toeren kom da også fint fra land søndag, hvor over 1,2 millioner danskere var samlet foran fjernsynet til gensynet med Tinka.

Men det hele har dog ikke været en dans på roser for TV2, der har modtaget en del kritik, efter første afsnit var rullet over skærmen.

16-årige Josephine Chavarria Højbjerg spiller Tinka i årets julekalender på TV2.
16-årige Josephine Chavarria Højbjerg spiller Tinka i årets julekalender på TV2. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Blandt andet har TV2 fået en del kritik fra forældre på Facebook, der synes, at 'Tinka og Kongespillet' bliver sendt for sent.

Det forstår Christian E. Christiansen, der er executive producer hos TV2, godt, men han fortæller, at det er en tradition, som TV2 har haft i mange år:

»Det er den samme tilbagevendende problemstilling hvert år. Men sådan her har det været i mange år, og det er det, som fungerer bedst. Det kan vi se på tallene,« siger han og fortsætter:

»Jeg forstår godt, at det er sent, hvis man har børn mellem fem og syv år. Men du kan få 30 dage gratis på Play, hvis du opretter dig som bruger for første gang, og se det på den måde, eller du kan se genudsendelsen klokken 16.30 dagen efter. Jeg synes faktisk, at mulighederne er gode for, at alle kan se 'Tinka og Kongespillet'.«

Ud over den sædvanlige kritik omkring sendetidspunktet har TV2 fået lidt ny kritik at skulle forholde sig til. Denne gang på musikfronten.

'Hvor er det ringe, at Hjalmars sang kun blev hørt så kort til sidst,' skriver Annette Brasholt eksempelvis på Facebook.

Hjalmer Larsen har lavet sangen 'Kongespil', som de fleste troede skulle fungere som titelmelodi, men her har TV 2 valgt at holde fast i Burhan G's 'Tinka' fra 2017. Og det er der en forklaring på:

»Det har aldrig været meningen, at Hjalmers sang skulle være titelmelodien. Det er vigtigt for os, at vi kører med en titelmelodi, som folk kender. Hjalmers sang har aldrig skullet være mere end en tilføjelse,« udtaler Christiansen, der dog er glad for, at Hjalmers sang er populær.

Burhan G står bag titelmelodien i årets julekalender.
Burhan G står bag titelmelodien i årets julekalender. Foto: Thomas Freitag
Vis mere

Produceren fra TV2 erkender dog, at de ikke har været helt klare i spyttet, og det derfor er forståeligt, hvis seerne har misforstået, hvilken titelsang julekalenderen ville have i år:

»Vi har måske ikke været tydelige nok omkring, hvad titelmelodien i år har skullet være. Vi tænkte, at folk vidste, det var Burhans nummer, men det er så ikke tilfældet, og så kommer der misforståelser,« slutter han over for B.T.

Utilfredsheden har helt konkret gået på, at Hjalmer Larsens sang kun blev brugt, når 'Tinka og Kongespillet' var slut og dermed blev forstyrret af en stemme, der snakkede ind over sangen.

Afsnit to af årets julekalendere kan ses på TV2 mandag fra klokken 20 – eller på TV2 Play allerede nu.