TV 2 bekræfter nu, at Ritt Bjerregaard også bliver en del af Mikael Bertelsens interview-serie 'Det sidste ord'.

Den tidligere minister og overborgmester i København døde den 21. januar.

Hun blev 81 år, og inden sin død nåede hun altså blandt andet forbi Mikael Bertelsens tv-studie til et sidste interview.

»Jeg havde inspirerende møder med Ritt Bjerregaard i årene inden, vi optog den samtale, der indtil nu har været arkiveret på Det Kongelige Bibliotek,« fortæller Mikael Bertelsen i en pressemeddelelse fra TV 2 og fortsætter:

Ritt Bjerregaard i 'Det sidste ord'.
Ritt Bjerregaard i 'Det sidste ord'.
Vis mere

»Ritt Bjerregaard var ikke kun optaget af at fortælle sin egen livshistorie, men var også bevidst om, at hun kunne give os et unikt indblik i magtens maskinrum. Hun var en central toppolitiker, flere gange minister, overborgmester i København og et helt særligt førstehåndsvidne til de sidste 50 år i dansk politik. Læg dertil, at hun også insisterede på, at denne samtale også skulle vække debat.

Interviewet vises søndag den 5. februar 20.55 på TV 2 og TV 2 Play.

Man venter dermed med at sende det til efter Ritt Bjerregaards begravelse, der ifølge Billed Bladet finder sted den 1. februar på Vestre Kirkegård Nordre Kapel i København.

Ritt Bjerregaard bliver den femte interview-person i 'Det sidste ord'-serien, der tidligere har haft medvirken af Lise Nørgaard, Povl Dissing, Uffe Ellemann-Jensen og Bent Fabricius-Bjerre.

Herunder kan du høre B.T.s podcast 'Det vi taler om':