Ud med Disney og ind med NENT.

Tv-kanalen 'Xee' skifter navn og bliver til 'See'. Det skriver Flatpanels.

'Xee' blev skabt i et samarbejde mellem YouSee og Fox, hvorfor X'et var med i navnet. Her var det i praksis Fox, som kørte tv-kanalen. Men nu træder Fox, der er ejet af Disney, altså ud af kanalsamarbejdet. Det betyder, at NENT overtager tv-kanalen.

»Fra nytår skifter tv-kanalen navn til See. NENTs rolle i samarbejdet udvides fra det nuværende redaktionelle ansvar på alle sportsudsendelser til at dække det samlede redaktionelle ansvar for kanalen See. Samtidig træder Disney ud af kanalsamarbejdet. For seerne vil en stor del af indholdet på kanalen forblive det samme,« skriver YouSee til Flatpanels.

Disney har, efter de købte Fox tilbage i marts 2019, arbejdet med at lukke ned for tv-kanaler, så de i stedet kunne rette deres fokus mod 'Disney+'.

Bortset fra navneskiftet til 'See' vil alt være, som det plejer, på tv-kanalen.

»Vi har haft et rigtig godt samarbejde med både Disney og NENT siden lanceringen af Xee i 2019, og vi er glade for, at vores kunder også i 2022 vil kunne følge verdens bedste fodboldliga samt se en perlerække af seriehit fra både Danmark og udlandet på See,« siger Kim Poul Christensen, mediedirektør i Nuuday, til Flatpanels.

Kanalen vil inden længe offentliggøre, hvilke serier der udkommer på kanalen i 2022.

Andre læser også