Lige nu løber den nye syvende sæson af Danmarks mest populære komedieserie 'Klovn' over skærmen. De tåkrummende pinligheder er de samme, men som noget nyt er serien blevet flyttet fra TV2 Zulu til TV2's hovedkanal.

Og TV2 ville ikke finde sig i hvad som helst, da seriens skuespillere og forfattere, Frank Hvam og Casper Christensen, kom med en idé til et billede af en kvinde med Downs syndrom, som de ville inkludere i et af seriens afsnit.

Det fortalte Casper Christensen og Frank Hvam, da de onsdag eftermiddag blev interviewet om ’Klovn’ ved Copenhagen TV Festival i Tivoli Congress Center i København af Soundvenue.

I det kommende afsnit 6 i den nye sæson taler Frank og Casper med Lars Hjortshøj om mors dag. I den forbindelse lærer Casper og Frank noget om deres ven, som de ikke vidste i forvejen.

Lars Hjortshøj afslører detaljer om sin mor, som overrasker Casper og Frank i det nye ‘Klovn’.
Lars Hjortshøj afslører detaljer om sin mor, som overrasker Casper og Frank i det nye ‘Klovn’. Foto: Per Arnesen/ TV 2
Vis mere

»Så siger Lars Hjortshøj, at han har lagt en tak til sin mor op på Facebook med et billede. Og så viser han billedet til Casper og Frank, og så kan man se, at Lars’ mor har Downs syndrom. Casper og Frank er sådan lidt ... 'det synes vi aldrig, Lars har nævnt',« fortæller Casper Christensen til publikum ved Copenhagen TV Festival.

»Det er, fordi hans far har været plejer på en institution,« indskyder Frank Hvam, før Casper Christensen uddyber: »Og blev fyret ganske kort tid efter.«

Den del af joken var der ikke et problem med, fortæller de to komikere, men da de finder et billede af en kvinde med Downs syndrom, som angiveligt ligner Lars Hjortshøjs mor, får TV2 nok.

»Der sagde TV2: 'Det billede skal ikke vises.' Og der havde vi lidt frem og tilbage. Vi ved, at der var noget morsomt i at se det billede. Men vi var også godt klar over, at vi var ude og ramme noget her, hvor – hvem er det så, vi griner ad? Og der diskuterede vi frem og tilbage, og det (billedet, red.) er ikke med nu,« forklarer Casper Christensen.

Frank Hvam og Casper Christensen fortalte om 'Klovn' onsdag ved Copenhagen TV Festival i Tivoli Congress Center.
Frank Hvam og Casper Christensen fortalte om 'Klovn' onsdag ved Copenhagen TV Festival i Tivoli Congress Center. Foto: Trine Steengaard Nielsen
Vis mere

Frank Hvam og Casper Christensen siger, at de godt forstår TV2's beslutning.

»Jeg er sikker på, at TV2 kender deres kanal bedre, end vi gør. Og det ville helt sikkert give ballade,« siger Frank Hvam, og Casper Christensen uddyber.

»Når vi skriver, sidder Frank og jeg ved siden af hinanden, og så fortæller vi hinanden, hvad vi vil skrive, og så morer vi os jo, og vi kommer til at skrige af grin. Og så går man over stregen, men det er jo et lille lukket forum med kun Frank og jeg, og der bliver det jo alt for meget. Og nogle gange ryger noget af det med ud.«

Klovn sendes hver mandag kl. 20.50 på TV2 og TV2 Play.