Ifølge både by- og landsretten er der ikke grundlag for at nedlægge et forbud mod TV 2s skjulte optagelser fra Helgstrand Dressage, og derfor vises ’Operation X: Hestemilliardærens hemmeligheder’ 22. november som planlagt.

»Vi er tilfredse med, at landsretten nåede frem til samme resultat som byretten. To retsinstanser har nu – ligesom os – vurderet, at der ikke skal være forbud mod publicering af de skjulte optagelser, og retten har i den forbindelse lagt vægt på, at dyreetik og dyrevelfærd er spørgsmål af væsentlig samfundsmæssig interesse,« siger Michael Nørgaard, redaktionschef på TV 2, og fortsætter:

»Som journalister står vi en gang imellem i den situation, at vi ikke kan dokumentere kildernes påstande på traditionel vis. I de helt særlige tilfælde kan vi anvende skjult kamera, hvis det, vi ønsker at dokumentere, samtidig er af væsentlig samfundsmæssig interesse.«

I programmet medvirker flere tidligere ansatte, som bekræfter den kultur, som TV 2s muldvarp dokumenterer under sin ansættelse. 

De tidligere ansatte bekræfter, at det var kutyme at bruge skosværte for at dække sporesår, og at piskemærker også blev skjult for udefrakommende.

’Operation X’ har vist de skjulte optagelser fra ridehallen hos Helgstrand Dressage til en række danske og udenlandske eksperter. 

Det er eksperternes vurdering, at træningen er i strid med Dansk Rideforbunds etiske retningslinjer, og det bekræfter Dansk Rideforbund også selv i programmerne. Eksperterne betegner træningen som mishandling, tvang og vold mod hestene, og de vurderer, at optagelserne viser, at der er tale om en kultur i virksomheden.

Programmet ’Operation X: Hestemilliardærens hemmeligheder’, der vises i to afsnit, kan streames på TV 2 Play fra onsdag 22. november. Første afsnit sendes på TV 2 onsdag 22. november kl. 20.00.