Efter to måneders pause og en håndfuld liveshows uden publikum var der igen feststemning, da 'X Factor' lørdag kunne holde finale.

Her var 180 publikummer blevet lukket ind i studiet i Brøndby, hvor de kunne give et stående bifald, da Blachmans unge stjerneskud Alma Agger blev udråbt som sæsonens vinder.

B.T. holdt som vanligt seerne opdateret i en liveblog, hvor det væltede ind med både spørgsmål og rasende kommentarer til det store folkeopbud midt i en corona-tid, hvor man ellers ikke må forsamles.

Der var dog helt styr på både loven og forholdsreglerne lørdag aften, forklarer TV 2 i en mail.

Publikum. X Factor sæson 13, Finalen afvikles i Brøndbyvester, lørdag den 23. maj 2020. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020)
Publikum. X Factor sæson 13, Finalen afvikles i Brøndbyvester, lørdag den 23. maj 2020. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020) Foto: Martin Sylvest
Vis mere

'Publikum i studiet blev en mulighed som led i aftalen om yderligere genåbning af Danmark, som et enigt Folketing besluttede i onsdags,' lyder det.

Genåbningen betyder blandt andet, at op til 500 mennesker må forsamles ved kulturarrangementer, hvis de sidder ned.

'Vores siddende publikum er ikke underlagt forsamlingsforbuddet, så længe der er tale om siddepladser, at der fastholdes en afstand på en meter fra næsetip til næsetip, og vi i øvrigt efterlever de generelle anbefalinger i forhold til afspritning mv.'

Beslutningen om at lukke folk ind til finalen er taget i samarbejde med politiet, forsikrer tv-stationen.

Mathilde Caffey blev nummer to og fik store kram fra Ankerstjernes gruppe Sway, der røg ud tidligere på sæsonen.
Mathilde Caffey blev nummer to og fik store kram fra Ankerstjernes gruppe Sway, der røg ud tidligere på sæsonen. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

'Vi har naturligvis fulgt alle retningslinjer, og ordensmagten har både før under hele showet været til stede og kan bekræfte, at alt er forløbet efter forskrifterne.'

Efter corona-pausen har 'X Factor'-værten Sofie Linde flere gange gjort deltagerne opmærksomme på, at der ikke må krammes, og flere alternative håndtryk er opstået indbyrdes på den bekostning.

Trods de gode intentioner kunne venner, familie og tidligere deltagere dog ikke holde sig fra at kramme løs, da først vinderen var blevet udråbt.

Her blev en overvældet Alma Agger badet i guldfarvet konfetti og fik både overrakt trofæ og blomster fra sidste års vinder -  uden at spritte af.

Alma Agger vinder' X Factor' 2020.
Alma Agger vinder' X Factor' 2020. Foto: Martin Sylvest
Vis mere