Da TV 2 i 2019 havde premiere på dokumentarserien 'Herlufsholm for livet', fik man i otte afsnit et særligt indblik i elevernes hverdag.

Uanset, om seerne så med til hverdag eller fest, viste serien en noget anden skolegang, end der nu bliver beskrevet i TV 2s nye dokumentar 'Herlufsholms hemmeligheder'.

I den fortæller flere tidligere elever nemlig voldsomme historier om et miljø, hvor børn og unge igennem årtier er blevet ydmyget, mobbet og udsat for både vold og seksuelle krænkelser.

I 'Herlufholm for livet' var det i stedet liv og glade dage, seerne blev præsenteret for. Men ikke længere.

Herlufsholm.
Herlufsholm. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

TV 2 har nemlig – i kølvandet på afsløringerne i 'Herlufsholms hemmeligheder' – valgt at fjerne programserien på streamingtjenesten TV 2 Play.

Det bekræfter programmernes redaktør, Lasse Bjerre, i en mail til B.T.

»'Herlufsholm for livet' er ikke tilgængelig på TV 2 Play i øjeblikket, fordi vi ikke har ønsket, at de medvirkende i det gamle program identificeres eller kædes sammen med de nye sager, som vi omtaler i 'Herlufsholms hemmeligheder',« skriver han og tilføjer:

»Af samme grund har vi sløret de medvirkende på de gamle optagelser, som vi bruger i det nye program.«

TV 2 oplyser desuden, at der endnu ikke er taget stilling til, om – eller hvornår – den gamle serie kan gøres tilgængelig på TV 2 Play igen.

Andre læser også