Trine Dyrholms seneste filmhit, 'Dronningen', var i spil til en Oscar-nominering, men blev i sidste ende sorteret fra.

Den 47-årige skuespiller havde selvfølgelig håbet på en tur til Hollywood, men fortalte søndag til B.T., at hun ikke tog forbigåelsen så tungt.

»Det havde vi regnet med, for der var mange stærke film med i år. Det er også et helt andet game, hvor der går politik i den, og det handler om, hvor mange kampagnepenge man har. Så selvfølgelig havde vi håbet på det, men jeg blev ikke skuffet.«

Trine Dyrholm er i 2020 blandt andet aktuel med filmen 'Erna i krig', hvor hun spiller en sønderjysk mor, der under Første Verdenskrig drager i krig for at beskytte sin søn, der er er blevet sendt til fronten imod lægens anbefaling.

'Dronningen'-instruktør May El-Touky og Trine Dyrholm.
'Dronningen'-instruktør May El-Touky og Trine Dyrholm. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Hun har brugt meget af 2019 på at promovere 'Dronningen’, der har gået sin sejrsgang både i Danmark og udlandet, og selvom hun er glad for den flotte modtagelse, blev det også pludselig et pres.

»Med hensyn til, om vi blev Oscar-nomineret, fik jeg mere stress over, at folk herhjemme har været så opbakkende. Man vil jo gerne gøre det så godt for alle andre, der har været så støttende.«

Trine Dyrholm fortæller, at hun både har en agent i Tyskland og England til at varetage sin internationale karriere. Hvor hun i Danmark er en af de største kvindelige skuespillere, er kampen dog en hel anden i udlandet.

»I udlandet er jeg jo en lille fisk, så jeg kan ikke bare vælge og vrage. Lige nu er jeg bare mest interesseret i at lave spændende projekter, og der sker der mest i Danmark og resten af Skandinavien.«

Efter sin medvirken i 'Dronningen' var det måske oplagt at spille selve dronning Margrethe i en filmatisering?

Det ved Trine Dyrholm ikke rigtig, hvad hun skal svare til.

»Det ved jeg ikke. Det har jeg ikke nogen kommentar til. Det kommer jo an på historien, og hvad den skal handle om,« smiler hun.

Ud over den førnævnte 'Erna i krig', hvor Trine Dyrholm spiller over for blandt andre Ulrich Thomsen og Anders W. Berthelsen, skal hun til foråret i gang med en ny film, som hun ikke kan sige andet om, end at det er en hovedrolle, og at det er et stort projekt.