I Danmark er det Lasse Rimmer, der er såkaldt stormester i TV 2-underholdningsprogrammet 'Stormester'.

I Norge hedder programmet 'Kongen befaler', stormesteren er i stedet konge, og kongen, han hedder Atle Antonsen – og det gør han igen i den nye sæson, selvom han først trak sig fra programmet på baggrund af anklager om racisme.

Det skriver VG.

Onsdag har Warner Bros. Discovery nemlig holdt pressemøde for afsløringen af det nye 'Kongen befaler'-hold.

Og her var den 54-årige komiker Atle Antonsen pludseligt at finde, selvom han oprindeligt havde trukket sig fra programmet, hvor kendte mennesker dyster om at vinde et gyldent trofæ af hans hoved.

Tilbage i november blev det nemlig meldt ud, at han trak sig for at 'tage nogle nødvendige runder med sig selv'.

Det gjorde han kort efter anklagerne fra den 26-årige norske forfatter Sumaya Jirde Al, der anmeldte 'Stormesteren' for hadefulde ytringer i november.

I samme ombæring blev det meldt ud, at et nyt julesærafsnit af programmet ikke ville blive vist som planlagt.

'Kongen befaler' er det norske 'Stormester'. Værten hedder Atle Antonsen, og han vender tilbage efter anklager om racisme.
'Kongen befaler' er det norske 'Stormester'. Værten hedder Atle Antonsen, og han vender tilbage efter anklager om racisme.
Vis mere

Retssagen om racismeanklagerne blev dog først henlagt af statsadvokaten, så anket og siden henlagt igen af rigsadvokaten.

Det skete på baggrund af, at Atle Antonsen både erkendte og beklagede at være gået over stregen, da han havde forsøgt at gøre sig morsom på bekostning af Sumaya Jirde Als hudfarve.

Episoden opstod, da den 54-årige komiker på Oslo-baren Bar Boca havde spurgt den 26-årige forfatter, om ikke hun var 'for mørkhudet' til at være kommet ind på baren.

Ifølge anklagen skulle Atle Antonsen også have snakket engelsk til Sumaya Jirde Al, samt været aggressiv og bedt hende holde kæft flere gange.

Forfatter, poet og debattør Sumaya Jirde Ali.
Forfatter, poet og debattør Sumaya Jirde Ali. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Vis mere

Efter episoden beklagede komikeren også i et opslag på Facebook og sagde, at han måtte revurdere sit forhold til alkohol.

Men nu er Atle Antonson så pludselig tilbage i nordmændenes 'Stormester' alligevel.

Hverken kovendingen, racismeanklagerne eller den seneste tid i kølvandet på dem, havde Atle Antonsen dog spor meget at sige til under onsdagens pressemøde.

»Det er så hyggeligt, helt fantastisk,« var den eneste kommentar fra komikeren til VG om hans tilbagevenden.

Warner Bros. Discovery forklarede dog efterfølgende fra officiel hold, at de ikke »er tilhængere af at fjerne personer fra tv-skærmen«, og at de samtidig havde tilgivet deres gamle 'Kongen befaler'-konge, som havde erkendt sine fejl.

Hør seneste afsnit af B.T.-podcasten 'Det vi taler om' herunder.