Det var en regulær stoledans, publikum og seere var vidne til lørdag aften, hvor årets første 5 Chair Challenge i 'X Factor' løb over skærmen.

Den 44-årige sangerinde Danielle Emilie Ravn var en af hovedpersonerne.

Hun nåede dårligt nok at sætte sig til rette i stolen, før Oh Land brat skiftede mening og sendte hende hjem til fordel for 26-årige John Obhasa Clausen, der ellers kort forinden havde mistet sin stol til selvsamme Danielle.

»Det er jo tortur for åben skærm,« sagde Oh Land selv om sin brutale vaklen mellem de to deltagere.

Danielle Emilie Ravn formåede dog at forholde sig cool, selvom hun blev 'snydt' for en stol.

»Jeg syntes selvfølgelig, det var ærgerligt, for jeg ville rigtig gerne have været videre til bootcamp og liveshowene, men jeg følte, jeg havde gjort, hvad jeg kunne,« siger hun og fortsætter:

»Jeg tror bare, at jeg tænkte, at hvis jeg kommer videre, kommer jeg videre, og hvis jeg ikke gør, så er det sådan, det er. Jeg ville ikke tigge og bede Oh Land, for hun kunne jo tydeligvis bare ikke se fidusen i, hvad jeg leverede.«

Er der noget, du ville have gjort anderledes?

»I bagklogskabens klare lys skulle jeg måske have valgt et covernummer i stedet for at synge min egen sang, for det ville Oh Land måske bedre have kunnet arbejde med. Men jeg ved ikke engang, om det ville have været nok. Jeg har en lidt mere oldschool lyd, som hun åbenbart ikke synes er så fed.«

Mens Danielle Emilie Ravn måtte gå skuffet hjem fra den dramatiske stoledans i 5 Chair Challenge, var der bedre humør hos John Obhasa Clausen, der endte med at få sin stol tilbage – og beholde den.

Hvordan var det at blive sendt ud og så alligevel blive hentet tilbage?

»Jamen, for at være ærlig kunne jeg ikke rigtig forstå, at jeg blev smidt ud i første omgang. Jeg fik som nærmest den eneste ingen kritiske kommentarer efter min sang, og alligevel blev jeg valgt fra. Det forstod jeg ingenting af på det tidspunkt,« siger han og fortsætter:

»Men det var da vildt, at jeg så blev hentet tilbage. Jeg var dog meget forvirret på det tidspunkt, og det eneste, jeg husker, er, at jeg kan høre publikum råbe mit navn. Det var nærmest helt surrealistisk.«

Har du så fået snakket med Oh Land om, hvad du skal gøre anderledes til den kommende bootcamp?

»Jeg har prøvet at bringe det lidt på bane, men vi har ikke forfærdeligt meget tid med vores dommer, så jeg mangler faktisk stadig sindssygt mange svar på, hvad der skete til 5 Chair Challenge,« siger John og fortsætter:

»Jeg føler, jeg leverede, hvad jeg skulle, men hun (Oh Land, red.) følte ikke, at jeg havde rykket mig nok. Jeg må vel bare forsøge at vise hende, at jeg kan levere alt, hun vil have, og mere til.«

Til B.T. fortæller Oh Land lidt om, hvad der gik gennem hendes hoved, da hun skiftede mening fra den ene deltager til den anden:

»Jeg tror helt overordnet, at det bare var en sindssygt presset situation. Det er vigtigt at tage det rigtige valg, fordi det er så afgørende for hele det næste forløb, så man skal virkelig tænke det godt igennem og give sig selv lov til at rette op på de fejl, man laver, da det ellers får alvorlige konsekvenser,« siger hun og fortsætter:

»Så dét, det handlede om, var nok bare, at jeg forsøgte at rette min fejl så godt som muligt.«

John er lidt forvirret over, hvad han gjorde forkert, siden du i første omgang smed ham ud. Hvad har du at sige til ham?

»Det er vigtigt at sige, at der ikke er nogen af de deltagere, der ryger ud, som har gjort noget forkert,« siger Oh Land og fortsætter:

»I den her situation handlede det om, at Danielle rent faktisk havde udviklet sig helt vildt fra vores første møde. Hun havde virkelig taget kritikken til sig, og det belønnede jeg så i det øjeblik, selvom jeg faktisk ikke vidste, hvad min vision var for hende.«

»Lige efter jeg havde taget valget, kunne jeg dog bare mærke, at det var John, der skulle sidde i den stol, for han gjorde det så godt, og jeg har en vision for ham – han havde bare ikke rykket sig så meget som Danielle.«

Oh Land er i år dommer for solisterne over 23 år. Hun sendte lørdag John, Ilona, Nicklas, Kali og Elina videre fra 5 Chair Challenge til bootcamp.