»Vi er i en situation, hvor der rent faktisk ikke er andre, hverken kvinder eller mænd, der kan gøre det, jeg gør,« lød det i efteråret fra Thomas Blachman, og noget tyder på, at flertallet vil give ham ret.

I en ny YouGov-undersøgelse kårer danskerne den 57-årige 'X Factor'-profil til deres yndlingsdommer. Thomas Blachman vinder med 20 procent af stemmerne foran Oh Land og Martin Jensen, og i vanlig Blachman-stil kommenterer han sejren med følgende citat sendt på mail til B.T.:

»Chokerende undersøgelse at sætte i gang uden Martin og Nannas samtykke. Men nuvel – intet nyt under solen.«

Martin Jensen, der er denne sæsons nye dommer i 'X Factor', indtager andenpladsen med 13 procent af stemmerne, mens Oh Land, der efter to sæsoner endnu har til gode at føre en deltager til finalen, må nøjes med seks procent af stemmerne og en tredjeplads. Otte procent ved ikke, hvem der er deres yndlingsdommer, og de sidste 53 procent svarer, at de ikke har fået set 'X Factor' i år.

Thomas Blachman og de andre.
Thomas Blachman og de andre. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Thomas Blachman har bortset fra en enkelt afhopper i 2010 været med i samtlige sæsoner af 'X Factor' og deler indtil videre æren med Remee om at have ført flest deltagere til den endelige sejr.

I de første seks sæsoner måtte Thomas Blachman se sejren gå til dommerkonkurrenter som Remee, Lina Rafn og Pernille Rosendahl, men i 2014 knækkede han første gang koden, da hans sammensatte duo Anthony Jasmin vandt sæson syv.

Da han sidste år førte den unge sangerinde Alma Agger hele vejen til tops i 'X Factor', var det hans tredje sejr på stribe, så spørgsmålet er, om han stadig efter 13 år har gejsten til at blive ved.

I december spurgte B.T. Thomas Blachman, hvad han glædede sig til i 2021, og her lød svaret blandt andet:

»For det første, at der kommer styr på det hele, så verden kan åbne sig igen. Så jeg kan se nogle glade, berusede teenagere, der har haft en kæmpe oplevelse ved et socialt arrangement og sprudle af liv og kærlighed. Så ser jeg frem til at komme ud og spille og lave 'X Factor' med den vanvittig indestængte energi, vi alle sammen har i os. Få det til at eksplodere på skærmen med nogle opfindsomme løsninger på de samme problemstillinger nu på 12.-13. år og stadig vise, at jeg er inspireret, har lyst til det, og det ikke bare er penge.«

Netop Thomas Blachmans 'X Factor'-løn er også blevet debatteret igennem årene.

Da 'X Factor'-vært Sofie Linde ved sidste års 'Zulu Comedy Galla' bragte emnet på banen, da hun i sin nu historiske MeToo-tale fortalte, at hun ikke engang kunne få det halve af Thomas Blachman, svarede han blandt andet efterfølgende til B.T.:

»Man kan ikke sammenligne mit stykke arbejde i det her med noget andet. Vi er i en situation, hvor der rent faktisk ikke er andre, hverken kvinder eller mænd, der kan gøre det, jeg gør – eller har gjort. Så du kan ikke sammenligne mig med andre end mig selv. Jeg har fået den samme løn mere eller mindre i 10 år og har altid forhandlet med kvinder, som styrer toppen af mediebranchen.

Der sidder kvinder med sindssygt gode lønninger, og de ved godt, hvordan man får Blachman til at sige 'okay'. I 10 år har jeg sagt ja til stort set den samme løn, for det er en god løn. Jeg er på ingen måder vulgær i mine krav.«

I den aktuelle YouGov-undersøgelse kan man desuden se, at Thomas Blachman er et par procent mere populær blandt de mandlige seere – og at han aldersmæssigt har flest fans i målgruppen 18-29 år.