Anders Matthesens lille, hårdtslående ninja vender snart tilbage.

Og det sker også tidligere, end man i første omgang havde forventet. Således er premieren på 'Ternet Ninja 2' rykket syv uger frem.

19. august 2021 rammer Aske og hans ven klædt i tern fra top til tå lærredet landet over.

Men allerede nu kan du se første smugkig fra filmen øverst i denne artikel.

»Det er forløsende at kunne sende 'Ternet Ninja 2' ud i biograferne et godt stykke tid før forventet. Vi har virkelig knoklet igennem hele coronaåret for at kunne tilbyde folk en fantastisk god og sjov oplevelse i en tid, der har været – og stadig er – rigtig stram for mange familier.«

»Vi håber, at 'Ternet Ninja 2' kan bringe grin og glæde med sig,« lyder det fra Anders Matthesen i en pressemeddelelse.

Nøjagtigt som i forgængeren lægger han stemme til størstedelen af karaktererne i filmen. Også filmens titelrolle.

Emma Sehested Høegh er tilbage som stemme for Jessica, mens der har været en udskiftning på stemmefronten, hvad angår Aske.

Komiker Anders Matthesen.
Komiker Anders Matthesen. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

I 'Ternet Ninja 2' vil det nemlig være Louis Næss-Schmidt, der leverer stemme til den lille ninjas ven, mens det i etteren var Alfred Bjerre Larsen.

Den første film i rækken stormede ind i biografernes sale 25. december 2018 og slog allerede samme dag rekord med 52.000 solgte billetter.

Da filmplakaterne blev hevet ned, og filmen taget af biografernes program, havde den solgt 950.000 solgte billetter og havde dermed solgt flere biografbilletter end nogen anden dansk film siden 'Op på fars hat' i 1985.

Derudover blev 'Ternet Ninja' den bedst omsættende danske biograffilm nogensinde.

Animationsfilmen vandt adskillige priser, og bøgerne bag blev bestsellere.

Uden at overdrive kan man vist roligt skrive, at 'Ternet Ninja' var en stor succes. Alligevel har Anders Matthesen, der også er instruktør og manuskriptforfatter på filmen, endnu højere forhåbninger til efterfølgeren:

»Jeg er overvældet af, hvor god en film, det er blevet, og synes virkelig, at vi har formået at løfte den op i et endnu højere niveau end den forrige film.«

»Folk kan virkelig glæde sig,« siger han i pressemeddelelsen.