»Jeg kunne have været død af det.«

Så klar er meldingen fra den amerikanske skuespiller, Jennette McCurdy.

I syv år spillede hun hovedrollen i tv-serien ‘iCarly’, om den bekymringsløse teenager, Sam Puckett, der sammen med sine bedste venner lavede sit eget show på internettet. Nu afslører hun, at hendes eget liv langt fra var lige så bekymringsløst. Det skriver People.

I årevis var Jennette McCurdy besat af mad. Hendes tanker kredsede konstant om mad, og hun led af skiftevis anoreksi, bulimi og binge eating disorder.

Michelle Obama var med i en episode af 'iCarly', hvor hun dansede med Miranda Cosgrove og Jennette McCurdy. Foto Saul LOEB.
Michelle Obama var med i en episode af 'iCarly', hvor hun dansede med Miranda Cosgrove og Jennette McCurdy. Foto Saul LOEB. Foto: SAUL LOEB
Vis mere

Det var skuespillerens egen mor, der introducerede hende for de restriktive tanker om mad, da McCurdy kun var 11 år gammel.

»Min mor sagde, at hun kunne lære mig at tælle kalorier, og at vi kunne være et team, men at det skulle være en hemmelighed,« husker hun.

For at gøre sin mor stolt indtog Jennette McCurdy i lange perioder højst 1.000 kalorier om dagen. Da hun fik rollen som den madglade Sam Puckett, var hendes anoreksi ironisk nok i fuldt flor.

Men som 18-årig gik hun i den modsatte grøft og begyndte at overspise. Det skete samtidig med, at hendes mor fik konstateret kræft for anden gang.

Jennette McCurdy krammer skuespiller Selena Gomez under en prisuddeling på Nickelodeon i 2013.Foto Kevork Djansezian/Getty Images.
Jennette McCurdy krammer skuespiller Selena Gomez under en prisuddeling på Nickelodeon i 2013.Foto Kevork Djansezian/Getty Images. Foto: KEVORK DJANSEZIAN
Vis mere

Overspisningerne dominerede indtil moderen døde i 2013, og spiseforstyrrelsen igen ændrede kurs, men på ingen måde slap taget i den unge skuespiller.

»Bulimien overtog meget hurtigt mit liv. Jeg kastede op ti gange om dagen. Det var et fuldtidsjob, så der var ikke tid til at tage mig af min problemer eller sørge over min mors død,« siger hun til magasinet.

To episoder fik Jennette McCurdy til at forstå, at hun havde behov for professionel hjælp. Første gang var, da hun besvimede på sin medskuespiller, Miranda Cosgroves, badeværelse, mens hun kastede op.

»Det skræmte mig. Jeg kunne have været død – kvalt i mit eget bræk,« siger hun.

Anden gang alvoren gik op for hende var, da hun – på grund af de gentagne opkastninger – mistede en tand.

For to år siden kom skuespilleren endelig i behandling og i dag som 29-årig, tænker hun ikke længere på mad konstant.

»Jeg har ikke overspist, kastet op eller forbudt mig selv mad i årevis. Jeg er overbevist om, at jeg endelig er helbredt,« siger hun til People: