Filminstruktør Susanne Bier har fart på karrieren, men det betyder også, at hun må være meget væk fra hjemmet i Danmark.

»Jeg savner Danmark, og jeg savner at være hjemme,« lyder det fra Susanne Bier, da B.T. møder hende på et hotel i Berlin.

Her er bruger den danske stjerneinstruktør flere dage på at promovere sin seneste film, Bird Box.

Filmen er et Netflix-projekt og har Oscar-vinderen Sandra Bullock i hovedrollen, og når det projekt er ovre, skal Bier i 2019 instruere HBO-serien The Undoing med Nicole Kidman i hovedrollen.

Alt i alt er der mange udenlandske projekter på tapetet, og knapt så mange danske.

»Lige nu har jeg ikke nogle danske projekter, jeg vil gerne have nogle, men jeg savner også bare at være i Danmark,« forklarer Susanne Bier, der trods mange udenlandske arbejdstimer stadig har fast bopæl i Danmark.

»Jeg har nogen gange lidt en joke med, at jeg bor i en lufthavn. Jeg er meget væk, og det fungerer, men det er klart, det er belastende og anstrengende,« siger Susanne Bier og tilføjer:

»Det ville være rart, hvis jeg kunne bo i Danmark og lave ting i udlandet, men det er svært, for man bliver jo nødt til at være der, hvor det fysisk foregår,« forklarer instruktøren.

Sidst Susanne Bier lavede en dansk film var i 2014, da hun samlede nogle af de største danske skuespillernavne Nikolaj Lie Kaas, Ulrich Thomsen og Nikolaj Coster-Waldau i filmen ‘En Chance til’.

Og selvom der i øjeblikket ikke er danske projekter i udsigt, så betyder den udenlandske succes ikke, at Bier af afskrevet hjemlandet.

»Jeg kommer også til at lave noget, men lige nu har jeg det også sådan, at jeg synes, det er spændende at lave de store projekter, så jeg ved ikke, hvornår det bliver, men jeg savner Danmark,« siger instruktøren.

Hendes kommende film Bird Box har premiere på Netflix den 21. december.