Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Når 'Hvem holder masken?' endnu en gang kører over skærmen fredag aften, bliver det med en ny mand i dommerpanelet.

Skuespiller og satiriker Frederik Cilius har nemlig måttet melde afbud til halvdelen af sæsonen, fordi han er optaget andetsteds.

I stedet har man fundet fire vikarer, der kan varme hans stol de aftener, hvor han er væk.

Om årsagen til, at man ikke bare helt har droppet Frederik Cilius denne sæson siger TV 2-redaktør Thomas Strøbech til TV 2:

»Fire aftener med Frederik Cilius er bedre end ingen. Han skaber god stemning i ’Hvem holder masken?’, og han har et smukt og sjovt samspil med de andre detektiver, som vi gerne vil bygge videre på.«

Fredag aften vil Lise Baastrup tage hans plads, men også Nicolaj Kopernikus, Anders Lund Madsen og sidste års vinder Silas Holst vil få tjansen.

Årsagen til Frederik Cilius' afbud skal findes i, at han mens TV 2-programmet blev optaget havde travlt med sit eget show ’Den korte: Live on stage 2022’ med makkeren Rasmus Bruun.

Her spiller han den fiktive journalist Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm – hvilket også er årsagen til, at han fremstår ubarberet og med rødlakerede negle i de fire afsnit af 'Hvem holder masken?', hvor han trods alt medvirker.

Lise Baastrup er en af de fire vikarer for Frederik Cilius.
Lise Baastrup er en af de fire vikarer for Frederik Cilius. Foto: Lasse Lagoni/TV 2
Vis mere

Til TV 2 fortæller sæsonens første vikar, Lise Baastrup, at man ikke får lov at hygge, bare fordi man ikke er fast detektiv.

Frederik Cilius får nemlig ikke lov at se den optræden eller de ledetråde, som hans meddetektiver ser, mens han er væk. Derfor er det vikarens opgave at tage noter til ham, så han ikke halter bagud.

»Jeg vil ikke sige, der var nerver på, men jeg kunne godt se, at jeg skrev mere ned end de andre. Men det skulle ikke være på grund af mig, at Frederik kom bagud,« siger hun.

Andre læser også