I snart 12 sæsoner har klemte familier kunnet få hjælp til at komme af med deres huse i DR-succesen 'I hus til halsen'.

Men når programmet vender tilbage i starten af næste år, bliver det uden den velkendte vært og kreative ekspert, Søren Vester.

»Søren Vester har ønsket at stoppe med ’I hus til halsen’ og bruge mere tid med familien og egen have. Det respekterer vi selvfølgelig og takker for de mange år,« forklarer DR-redaktør, Anna Aaskov, i en pressemeddelelse.

At det ikke blot er en leg at fikse andres problemer, har Søren Vester tidligere givet udtryk for.

»Vi er i gang fra 7 morgen til 22-tiden om aftenen med fuld skrald på. Der er hele tiden beslutninger, som skal tages, og vi er på hele tiden. Vi ved ikke, hvilke udfordringer der møder os, før vi står der. Vi ved bare, at fredag morgen skal vi være færdige, så huset er klar til salg. Det er en gåde hver gang, hvordan vi når det, men der er ikke noget hokuspokus,« som Søren Vester tidligere har fortalt til Billed Bladet.

Og nu tager han altså konsekvensen og trækker stikket fra programmet, som han dog ifølge DRs pressemeddelelse muligvis stadig vil kigge forbi i den kommende sæson.

Derudover står det klart, at ekspertholdet fortsat vil bestå af ejendomsmægler, Line Franck, og tømrer, Dennis Lindequist.

Designer Kalle Thesbjerg bliver ny vært og kreativ ekspert i 'I hus til halsen'.
Designer Kalle Thesbjerg bliver ny vært og kreativ ekspert i 'I hus til halsen'.
Vis mere

Søren Vester bliver derimod erstattet af dekoratør og designer, Kalle Thesbjerg.

»Valget er faldet på Kalle Thesbjerg, som er fuld af gode indretningsideer, men samtidig også har en lune og omsorg, som passer godt til lige netop vores program,« forklarer programmets redaktør.

Selv fortæller den nye vært, at han er stolt over at overtage for Søren Vester og glæder sig til opgaven.

»Med Line, Dennis og hele holdet i ryggen føler jeg mig helt tryg i at overtage designdelen og værtsrollen. Jeg er sikker på, at vi får gjort en masse mennesker glade, både dem, der skal have solgt deres hus og dem hjemme i stuerne,« siger Kalle Thesbjerg.