Nogen har fundet kærlighed og lykke i blinde i datingprogrammet 'Love is Blind'.

Men hvor nogen trives i den isolation, der i følge Netflix-programmet skal til for at møde den eneste ene, er der nogle af deltagerne, der tager fra settet med alvorlige traumer.

Det skriver erhvervsmediet Business Insider.

Her fortæller tre tidligere deltagere, Danielle Brouin fra sæson 1, Nick Thompton fra sæson 2 og Briana Holmes fra sæson 1, om »et helvede« som var svært at undslippe.

»Der var intet privatliv. Det var koldt og ukomfortabelt,« siger Danielle Drouin og forsætter:

»Søvnmanglen var ægte. Jeg føler, at de gjorde det med vilje for at knække os. De vil have, at du skal være helt på kanten,«

I programmet skal 15 mænd og 15 kvinder forsøge at finde kærligheden på ti dage. I ti dage snakker de med hinanden fra små individuelle rum, altså uden at se hinanden. Når de ti dage er overstået skal deltagerne forhåbentligt være klar til at forlove sig.

Fra små bokse skulle parrene 'date' hinanden i ti dage. Det faldt ikke i alles smag
Fra små bokse skulle parrene 'date' hinanden i ti dage. Det faldt ikke i alles smag
Vis mere

Presset blev for nogen så stort, at de ønskede at forlade showet. Men ifølge deltagerne indeholdt kontrakten en klausul, der satte bremser for flugtforsøgene:

Hvis de trak sig fra programmet uden produktionens godkendelse, skulle de betale en bøde på 50.000 dollar, svarende til 340.000 danske kroner.

Briana Holmes fra den første sæson af datingprogrammet var ikke længe med i programmet.

Under et panikanfald ville hun gerne væk fra kameraerne, men det kunne der ifølge hendes eget udsagn ikke blive tale om.

»De jagtede mig ind i traileren med kameraer i mit ansigt. Jeg tænkte bare: 'Det her er for meget, jeg vil ikke have det her. Jeg vil ikke være her,« siger realitydeltageren.

Business Insider har forholdt både Netflix og produktionsselskabet bag programmet Kinetic Content de tidligere deltageres beretninger.

Netflix har afvist at kommentere, men Kinetic Content har svaret følgende:

»Deltagernes adfærd er af største betydning for Kinetic. Vi har strenge protokoller på plads for at tage os af hver en person før, under og efter ooptagelserne«

De tre, der står frem i Business Insider, er ikke de eneste, der har trukket en streg i sandet overfor Kinetic Content, der producerer programmet.

Jeremy Hartwell fra seriens anden sæson lagde i 2022 sag an mod Netflix og produktionsselskabet, hvor han blandt andet anklagede de to firmaer for overtrædelser af arbejdslovgivnignen.

Ifølge den tidligere deltager blev han udsat for »usikre og umenneskelige arbejdsforhold« med lang tid uden mad og drikke, et massivt søvnunderskud og alkoholoverskud.