Iværksætteren og Just Eat-grundlæggeren, Jesper Buch, gik all in i aftenens afsnit af DR-programmet 'Løvens Hule', hvor han smed programmets højeste bud nogensinde - og fik et nej.

Den 44-årige rigmand gjorde både sine meddommere og ikke mindst deltageren Joachim Latocha mundlamme, da han tilbød intet mindre end 15 millioner kroner for hele Joachims virksomhed, Barons.

»Mener du det?« spurgte en chokeret Joachim Latocha, der var troppet op med håbet om en investering på 'små' 750.000 kroner for 7,5 procent af virksomheden, som - ifølge Joachim - har 'perfektioneret den klassiske, hvide skjorte'.

Joachim Latocha fik dog hurtigt ro på og afviste Jesper Buchs tilbud for i stedet at sige ja tak til manden bag internetgiganten Coolshop, Jacob Risgaard, som tilbød 750.000 kroner for ti procent af virksomheden.

'Barons' er en virksomhed, som ifølge Joachim Latocha (højre) tilbyder 'et super simpelt skjortekoncept til den travle forretningsmand'.
'Barons' er en virksomhed, som ifølge Joachim Latocha (højre) tilbyder 'et super simpelt skjortekoncept til den travle forretningsmand'.
Vis mere

Til stor ærgrelse fra Just Eat-grundlæggeren, der dog tager 'nederlaget' med et smil.

»Sådan er det. Man kan ikke vinde hver gang, og jeg er så heldig, at jeg ikke behøver at bekymre mig om at få smør på brødet til daglig - jeg kunne i realiteten bare læne mig tilbage og leve resten af mit liv, men sådan er jeg ikke,« siger han og fortsætter:

»Jeg vil gerne fremme iværksætteri. Det er ikke pengene, der driver mig. Det var måske drømmen engang, men nu er det rejsen, der er det fede, så jeg føler, jeg har vundet ved at være i selskab med den gode energi.«

En af Jesper Buchs forudsætninger for tilbuddet på 15 millioner kroner lød, at Joachim Latocha skulle geninvestere pengene i Barons, som Jesper Buch ville slå sammen med tøjfirmaet 'Shaping New Tomorrow', som rigmanden investerede i under et tidligere afsnit af programmet.

Jesper Buch fik et afslag, da han forsøgte at købe virksomheden 'Barons'.
Jesper Buch fik et afslag, da han forsøgte at købe virksomheden 'Barons'. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Det var frygten for at blive en for 'lille spiller', der gjorde, at Joachim Latocha takkede nej, fortæller han til B.T.:

»Jeg var slet ikke i tvivl, hvis jeg skal være ærlig. Jeg vil gerne se, hvordan virksomheden udfolder sig. Jeg vil ikke være det andet hjul i en større sammenhæng.«

Men hvordan siger man nej til 15 millioner?

»Det hjælper, at man tror virkelig meget på sin virksomhed. Og at man har investeret al tænkelig energi i den og føler, at man kun lige står på tærsklen til noget rigtig spændende.«

Havde du på nogen måde forventet at få så vildt et tilbud?

Det blev Jacob Risgaard (tv.), der fik et ja fra iværksætteren Joachim Latocha (th.) i torsdagens afsnit af 'Løvens hule'.
Det blev Jacob Risgaard (tv.), der fik et ja fra iværksætteren Joachim Latocha (th.) i torsdagens afsnit af 'Løvens hule'.
Vis mere

«Jeg kan ærligt sige, at jeg havde arbejdet med mange forskellige udfald i mit hoved, inden jeg gik ind, og at dét bestemt ikke var et af dem. Jeg var vitterligt mega, mega overrasket,« griner Joachim Latocha.

Hvor stort et beløb skulle Jesper Buch have tilbudt, før du havde sagt ja?

»Jeg havde aldrig solgt 100 procent af virksomheden. Jeg havde et spillerum at arbejde indenfor, og det lå på omkring de 10 procent.«

Jesper Buch fortæller, at det ikke så meget var skjortekonceptet, der fik ham til at tilbyde at købe hele virksomheden.

»Jeg ville investere i ham (Joachim Latocha, red.), fordi jeg syntes, han var mega fed. En idé kan være nok så god, men det er eksekveringen, der er er det vigtige,« siger han og fortsætter:

»Jeg føler, jeg kan se, hvem der rykker, og hvem der ikke gør, og jeg havde en god mavefornemmelse med Joachim. Men så må vi jo bare mødes ude på slagmarken i stedet.«

Det var ikke kun Jesper Buch, der fik et afslag af Joachim Latocha. Det gjorde den nye 'Løve', serie-iværksætteren Christian Arnstedt, også. Han tilbød 1,5 millioner kroner plus en kassekredit på to millioner for 30 procent af virksomheden.

Men det blev altså - som nævnt tidligere - Jacob Risgaard, som endte med en bid af virksomheden, der kun gør sig i e-handel, og som - ifølge Joachim - har en forventet omsætning på otte millioner kroner i 2019.