Marie Højgaard Andersen og Martin Hempel Barkholt blev for fem år siden kendt for at spille Signe og Peter i julekalenderen 'Tvillingerne og Julemanden', som genudsendes på TV 2 i år.

»Det var ret surrealistisk, at vi pludselig skulle være med i en julekalender. Vi var jo ikke så gamle, så det var ret vildt, at vi skulle være skuespillere på tv,« siger Marie Højgaard Andersen.

Marie og Martin var blot 11 og 12 år gamle, da de blev allemandseje og pludselig blev kastet ud i et kæmpe projekt med kendte danske skuespillere. Dengang var det meget stort for de to børn.

»Det var en kæmpe oplevelse. Det sammenhold, vi havde med skuespillerne og resten af produktionen, gjorde os nærmest til en stor familie. Marie og jeg var nærmest blevet rigtige tvillinger efter kort tid,« siger Martin Hempel Barkoholt og fortæller, at bare fordi man bliver skuespiller, betyder det ikke, at vennerne bliver helt star-struck:

»Mine venner blev nysgerrige og spurgte ind til det, for det var jo kommet sådan ud af intet. De blev ikke helt vilde, men de syntes, det var spændende, at jeg skulle være være på tv«.

Marie forklarer, at mens familie og venner tog det stille og roligt, så var det mere overvældende, når de to stjerner skulle ud og snakke om julekalenderen.

»Der var en del, der genkendte os, men det var mest i forbindelse med arrangementer som Go’morgen Danmark, og når der var mange børn. Det var så fedt at mærke alle de her forskellige mennesker, som var så søde, også fordi jeg følte mig tæt på rollen som Signe,« siger hun, mens Martin kan skrive under på genkendelsen:

»Vi havde så travlt, men alle på skolen vidste pludselig, hvem man var, og det var ret sjovt at prøve at få den opmærksomhed, men det var også mærkeligt.«

Dengang var det at spille skuespil nyt for både Marie Andersen og Martin Barkholt. Og selvom de begge var børn og uerfarne, så faldt det dem meget naturligt, og de ved begge to godt hvorfor.

»Man går fra at være sig selv til at være en, der er på tv’et, men for mig var der ikke så stor forskel. Jeg er ret meget som Signe og kan derfor identificere mig meget med hende. Hun er kvik og skarp i replikken, og sådan er jeg også,« siger Marie, og Martin stemmer i:

»Jeg kunne identificere mig med Peter, fordi vi er meget ens. Vi tænker begge meget over tingene, før vi kaster os ud i noget anderledes og nyt, så det kom meget naturligt for mig.«

I dag er de to blevet teenagere - Marie er 16, og Martin er 18. De bliver stadig genkendt i ny og næ, og selvom Martin så småt kan mærke, at julekalenderen kommer igen i år, vil det ikke være det samme:

»Der er allerede begyndt at komme lidt opmærksomhed igen, men tror jeg ikke det bliver så meget, da jeg ikke er så let at genkende. Dem der ser det er jo også meget yngre end mig, så der er nok ikke så mange, der lægger mærke til det.«

Marie tager det også stille og roligt:

»Vi var jo ikke så gamle, men vi tager det som det kommer, og man vænner sig jo til opmærksomheden. Jeg snakkede med Martin om det, og vi synes begge, det er sjovt, og vi glæder os.«

Selvom de begge er lidt for gamle til at se julekalender, så er der planlagt hygge foran fjerneren med familien, når ‘Tvillingerne’ kører over skærmen igen.

»Det første, Marie og jeg skrev til hinanden, var, at vi glæder os helt vildt til, at julekalenderen kommer igen. Det bliver lidt som at opleve det på ny, og det var jo så stort dengang. Det bliver sjovt at gense,« siger Martin, og Marie er enig:

Martin og Maria efter julekalenderen var blevet sendt på Tv2.
Martin og Maria efter julekalenderen var blevet sendt på Tv2. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Vores venner synes, det er sjovt, at vi kommer på tv igen. Vi skal se julekalenderen med vores familier, og jeg kan stadig en del af mine replikker, så jeg kommer nok til at sidde og mumle med«.

I dag går Martin i 2.g, og Marie går i 1.g.  Marie har lavet et par kortfilm med sin søster, som laver film i London, men bruger det meste af sin tid som elitedanser.

Martin har også haft nogle roller i forskellige film, og han vil gerne lave mere efter skolen:

»Jeg var med i et par ting efter julekalenderen og vil vildt gerne spille skuespil igen, det er jo mega sjovt. Men jeg har ikke tid lige nu på grund af skolen, så jeg tager det som det kommer.«

Ud over Marie Højgaard Andersen og Martin Hempel Barkholt spillede Lars Hjortshøj, Nicolaj Kopernikus og Camilla Bendix også med i 'Tvillingerne og Julemanden'.