'Hvis Blachman vinder med en af sine tre deltagere, er det første gang i dansk 'X Factor', at en dommer vinder i alle tre kategorier tre gange i træk.'

Sådan lød det skråsikkert fra Sofie Linde fredag aften under sangprogrammets første delfinale.

Der er bare et problem: Udsagnet er løgn og latin, fordi den tidligere dommer Remee har gjort akkurat dette i henholdvis 2015, 2016 og 2017.

Det gjorde flere af B.T.'s læsere opmærksom på undervejs i programmet, og derfor konfronterede vi da også 'X Factor'-værten kort efter programmet.

Remee vandt i tre forskellige kategorier i 2015, 2016 og 2017.
Remee vandt i tre forskellige kategorier i 2015, 2016 og 2017. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Det er så tarveligt. Undskyld, kammerat! Undskyld for fanden, bro!,« lyder det fra Sofie Linde, som fortsætter:

»Det er ikke, fordi jeg har glemt dig. Jeg ville bare sende Blachman lidt god energi.«

Remee vandt i kategorien 'unge solister' i 2015 med deltageren Emilie Esther. Han vandt året efter med gruppen Embrace og atter engang i 2017 med Morten Nørgaard fra den 'ældre' kategori.

Ifølge Sofie Linde havde hun glemt alt om Remees sejr med Emilie Esther, fordi hun selv først overtog værtsrollen året efter.

»Men det er min fejl. Remee var først, så undskyld, Rems (Remee, red.). Du var der først med et hattrick, og det kan vi aldrig nogensinde tage fra dig.«

Sofie Linde bekræfter B.T.'s spørgsmål om, hvorvidt der er en kvajebajer på vej til Remee.

»Der kommer en kæmpe kvajebajer fra min side af,« lyder det.

Fredag aften blev det offentliggjort, at Sofie Linde har takket ja til en ekstra tjans som vært til næste år. Til spørgsmålet om, hvorvidt Sofie Linde ikke snart bliver træt af 'X Factor' er svaret klart:

»Jeg elsker 'X Factor', og for mig føles det aldrig, som det samme,« siger hun og fortsætter:

»Og så har denne 13. sæson været en del anderledes end de andre år, så jeg har en ekstremt lyst til lige at gøre det igen, som det plejer at være, så vi ikke kun bliver husket som 'corona-sæsonen'.

Det blev Ankerstjernes gruppe, Smokey Eyes, der røg ud fredag aften.

Dermed er alle Blachmans tre solister, Alma Agger, Mathilde Caffey og Emil Wismann, videre til anden del af finalen, der bliver vist på TV 2 lørdag klokken 20.00.