Den danske skuespillerinde skal spille dronning Marie af Danmark i en ny tv-serie på HBO.

Når den britisk-amerikanske tv-serie 'Gentleman Jack' får premiere i 2019 på streamingtjenesten HBO Nordic, bliver det med danske Sofie Gråbøl på rollelisten.

Det oplyser HBO Nordic i en pressemeddelelse.

Men det er ikke hvem som helst, som skuespillerinde skal spille.

Sofie Gråbøl skal nemlig hoppe i de royale klæder og indtage rollen som dronning Marie af Danmark, der var gift med Frederik VI.

»Da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at spille dronning Marie af Danmark i en helt ny serie af Sally Wainwright, kunne jeg ikke sige ja hurtigt nok,« siger Sofie Gråbøl om rollen.

Serien udspiller sig i West Yorkshire i England i 1832 og er inspireret af den sande historie om Anne Lister, der skal spilles af Suranne Jones.

Det er blandt andet historien om en kontroversiel kvinde, der ønsker at gifte sig med en anden kvinde.

'Forbrydelsen'-stjernen skal dog ikke rejse langt væk for at optage scenerne til den kommende tv-serie.

En del af scenerne skal nemlig indspilles i København.

Copenhagen Film Fund har været med til at få produktionen til Danmark.

I denne uge indspilles seriens sidste scener rundt om i Indre By i København og i Næstved i Sydsjælland, oplyser filmfonden i en pressemeddelelse.

'Gentleman Jack' er instrueret af Sally Wainwright, Sarah Harding og Jennifer Perrott og er en produktion på otte afsnit i et samarbejde mellem Lookout Point, BBC One og HBO.

50-årige Sofie Gråbøl blev for alvor kendt i Storbritannien i rollen som den kølige vicekriminalkommissær Sarah Lund i 'Forbrydelsen'.

Hun er desuden aktuel i den britiske dramaserie 'Fortitude'.