I torsdagens afsnit af 'Løvens hule' troppede 42-årige Søren Heissel op i håbet om at få en investering i sin virksomhed Sponz MTB Center ApS.

På trods af en masse positive og rosende ord fra 'løverne' endte Søren Heissel alligevel med at forlade programmet uden en investering.

Virksomheden, der er bygget op om et fokus på salg af mountainsbikes og events omhandlende mountainbiking, har dog ikke lidt nogen nød af den grund.

»Det går forrygende. Vi har fuld fart på. Vi oplever, at der er meget interesse, for det er ret unikt, det vi laver,« siger Søren Heissel til B.T.

Ifølge Søren Heissel skyldes den positive udvikling især, at Sponz MTB Center i Hillerød tilbyder events til både private og virksomheder, hvor man i fællesskab kan dyrke mountainbiking blandt ligesindede.

I DR-programmet fortæller Søren Heissel, at virksomheden, der blev stiftet for fem år siden, i 2019 har omsat for ni millioner kroner.

Det tal er virksomheden dog godt på vej til at overgå i 2020, oplyser stifteren. Det skyldes især, at virksomhedens eventarrangementer har oplevet en stigende interesse.

»Vores eventdel er eksploderet, og det vækster, så det bliver i hvert fald 50 pct. mere i år,« siger Søren Heissel.

42-årige Søren Heissel stiftede i starten af 2015 virksomheden, efter at han inden da havde bestridt en rolle som salgsdirektør i en medievirksomhed.

»Gennem hele min barndom har jeg arbejdet hen mod at få et rigtigt visitkort, det rigtige hus og den rigtige bil. Da jeg så fik det, besluttede jeg, at jeg fremover ville arbejde med hjertet,« siger Søren Heissel og fortsætter:

»Nu gør jeg kun noget, som føles rigtigt, og hvor jeg har hjertet med.«

Selvom de fem 'løver' i programmet umiddelbart virkede meget interesserede i Søren Heissels virksomhed, valgte ingen af de fem potentielle investorer at hoppe med på projektet.

De fem 'løver' i femte sæson af 'Løvens hule' på DR1. Fra venstre: Jacob Risgaard, Christian Arnstedt, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jesper Buch.
De fem 'løver' i femte sæson af 'Løvens hule' på DR1. Fra venstre: Jacob Risgaard, Christian Arnstedt, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jesper Buch. Foto: Per Arnesen / DR
Vis mere

Blandt andet udtrykte flere af 'løverne' en bekymring over virksomhedens skalerbarhed, hvor der i øjeblikket blot er en enkelt butik på landsplan, hvilket også medførte, at flere af 'løverne' meldte, at de var 'ude'.

En begrundelse, som Søren Heissel dog godt kan forstå.

»Det er egentlig en fin begrundelse, for der er ikke tvivl om, at det, der betyder noget, er, om det er skalerbart,« siger han og tilføjer:

»Vi har kunder over hele landet, med den nordligste kunde i Skagen, og vores kunder skriger også på, om vi ikke vil åbne en butik i nærheden af dem.«

På trods af at ingen af 'løverne' ønskede at investere i Søren Heissels virksomhed, har han dog alligevel fået noget brugbart med fra programmet.

»Deres råd gav plads til refleksion. Bare det, at de ikke gik med, gjorde, at jeg tog en uge, hvor jeg lige tænkte over tingene, og om det nu også var skalerbart. Vi sælger jo ikke bare cykler, vi sælger oplevelser,« siger Søren Heissel og tilføjer:

»Men vi har arbejdet intensivt på at åbne flere butikker siden programmet. Og hvis vi vil, så gør vi det, men vi tænker meget over, hvad butikkerne skal indeholde,« siger Søren Heissel om virksomhedens fremtidsplaner.

'Løvens hule' er i gang med sin femte sæson. 'Løverne' består i denne sæson af Jacob Risgaard, Christian Arnstedt, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jesper Buch. Der sendes et nyt afsnit hver torsdag klokken 20 på DR1.