Han har været en stor del af danskernes liv under corona – hvor han har været fast bestanddel af coronapressemøderne.

Men nu springer Søren Brostrøm ud i en helt ny verden. Han skal være filmanmelder.

Det skriver filmmagasinet Ekko, som har fået direktøren for Sundhedsstyrelsen til at give stjerner til en klar Oscar-rival til danske 'Druk'.

Brostrøm har nemlig fået til opgave at se og give stjerner til den rumænske Oscar-kandidat 'Collective'.

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm under pressemøde om kommende restriktioner i hovedstadsområdet, pressemødet afholdes i Eigtveds Pakhus i København, tirsdag den 1. december 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm under pressemøde om kommende restriktioner i hovedstadsområdet, pressemødet afholdes i Eigtveds Pakhus i København, tirsdag den 1. december 2020.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Det har dog været forholdsvis oplagt at få Søren Brostrøm med på anmeldervognen, da filmens omdrejningspunkt er en afdækning af det rumænske sundhedsvæsens svigt i kølvandet på en brand, der dræbte 60 mennesker tilbage i 2015. Så filmen er inden for hans ekspertise-område.

»Collective fanger fra de første billeder og holder én fast i en skruestik. Selv noget så tilsyneladende kedeligt som en pressekonference i et rumænsk sundhedsministerium er mættet med spænding,« skriver Søren Brostrøm og giver fem stjerner til filmen.

Collective, der egentlig er en dokumentar, er også med i kapløbet om bedste internationale film til det kommende Oscar-show.

Dokumentaren viser, at sundhedsvæsenet var helt uforberedt på at håndtere mange brandsårspatienter. Undervejs fandt rumænske journalister frem til flere skandaler, heriblandt sygehusenes desinfektionsmidler, som var fortyndet til en tiendedel.

Herudover skriver Søren Brostrøm i sin filmanmeldelse, at han glæder sig til at følge den nuværende sundhedsminister Vlad Voiculescu.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Søren Brostrøm, om han blandt andet fortsætter som filmanmelder, men det har ikke været muligt.