I den forgangne uge har den flittige tv-seer i den grad haft fornøjelsen af Morten Kjeldgaard på skærmen.

Han har nemlig medvirket i TV3-programmet 'Til middag hos', samtidigt med at han som vanligt var at finde på TV 2s populære dansegulv i 'Vild med dans'.

I 'Til middag hos' præsterede han at servere en tærte til dessert, der var imponerende flot.

Faktisk så flot, at B.T. satte sig for at undersøge, hvorvidt han fik hjælp af sin kæreste, Frederik Haun, der lige nu er aktuel i 'Den store bagedyst' – der vel at mærke har erhvervet sig intet mindre end to mesterbagerforklæder indtil videre.

Her kan du se den forret og desserten, Morten Kjeldgaard serverede i 'Til middag hos'.
Her kan du se den forret og desserten, Morten Kjeldgaard serverede i 'Til middag hos'. Foto: NENT
Vis mere

»Den har jeg ikke noget at gøre med!« afviste Frederik Haun dog blankt, da B.T. konfronterede ham med et af billederne af kærestens tv-serveringer.

Han fortalte ellers kort forinden, at hans danseglade kæreste ikke just er ferm, når det kommer til at bage.

Tvivlen voksede da også særligt, fordi Morten Kjeldgaard i selvsamme program også serverede nogle friske forårsruller, der – mildest talt – ikke stod nær så skarpt som desserten.

Som et led i undersøgelsen har B.T. desuden snakket med tidligere deltagere af den populære kagekonkurrence for at lade dem vurdere, om en kage af den kaliber kan laves af menigmand.

Kageglade Micki Cheng danser med Jenna Bagge i dette års 'Vild med dans'.
Kageglade Micki Cheng danser med Jenna Bagge i dette års 'Vild med dans'. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Det der, det er en, der har set 'Bagedysten',« konkluderede Micki Cheng, der i 2015 nåede hele vejen til finalen i bageprogrammet, da han blev præsenteret for billedet.

For tiden slår han sine folder på dansegulvet i 'Vild med dans'-studiet i selskab med dansepartneren Jenna Bagge – side om side med Morten Kjeldgaard.

»Han har fået hjælp af Frederik!« lød det prompte fra kageconnaisseuren, da B.T. afslørede, at tærten på billedet – efter sigende – er bagt af dansekonkurrenten. Og Jenna Bagge erklærede sig enig.

Også Liv Martine Hansen, der vandt 2015-udgaven af 'Den store bagedyst', var imponeret over danserens dessert.

Liv Martine Hansen vandt 'Den store bagedyst' i 2015.
Liv Martine Hansen vandt 'Den store bagedyst' i 2015. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Det kunne godt ligne noget, der er lavet af en 'Bagedyst'-deltager,« fortalte hun og påpegede desuden, at den ovenikøbet kunne være et mesterbagerforklæde værdig.

Svømmeren Pernille Blume, der danser med Morten Kjeldgaard, blev da også ramt af tvivl, da B.T. fremviste tærten for danseparret.

»Er det dig, der har lavet den?« lød det skeptisk fra hende.

Og det er det, bekræftede Morten Kjeldgaard. Han erkendte dog, at han har gjort brug af Frederik Hauns opskrift.

»Jeg har altså selv stået og lavet den, men jeg kan ikke tage æren for opskriften. Men pynten og alt det stod jeg og gjorde helt selv,« fortalte han stolt.

Og det var også, hvad Frederik Haun fortalte.

Han understregede da også, at mørdejskagen havde stået – om muligt – endnu skarpere, hvis det var ham, der havde haft en finger med i spillet.

B.T.s hårdtslående konfrontation kan se du se i videoen øverst i artiklen.