Den 42-årige skuespiller og bokser Bradley Welsh blev onsdag fundet skudt og dræbt på gaden i den skotske hovedstad Edinburgh.

Politiet oplyser, at man betragter dødsfaldet som mistænkeligt.

»Politiet vil være meget synlige i området for at tale med folk, skabe tryghed og samle informationer, som kan bidrage til efterforskningen,« lyder det i en udtalelse fra skotsk politi til den britiske avis The Guardian.

Politiet oplyser desuden, at man onsdag aften fandt en mand hårdt såret på Chester Street i byens vestlige ende.

Han døde på stedet af sine kvæstelser.

Bradley Welsh medvirkede i 2017 i filmen 'T2 Trainspotting', hvor han spillede over for blandt andre den skotske stjerne Ewan McGregor i rollen som den kriminelle Mr. Doyle.

Filmen var efterfølgeren til den kritikerroste og populære film 'Trainspotting' fra 1996, der er baseret på romanen af samme navn af den skotske forfatter Irvine Welsh.

Forfatteren var gode venner med afdøde Bradley Welsh, og på Twitter udtrykker Irvine Welsh stor sorg over tabet.

'Bradley John Welsh, mit hjerte er knust. Farvel, min fantastiske og smukke ven. Tak for at gøre mig til et bedre menneske og hjælpe mig med at se verden i et mildere og klogere lys,' skriver Irvine Welsh på Twitter.

Ud over sin filmrolle var Bradley Welsh i mange år en succesfuld amatørbokser og har blandt andet været britisk mester i letvægtsklassen.

Tidligere i sit liv var Bradley Welsh også kendt som hooligan for fodboldklubben Hibs Casual, og han har blandt andet medvirket i dokumentarfilmene 'Football Hooligans International' og 'Deadliest Men'.

Ved sin død var han involveret i flere frivillige velgørenhedsprojekter i Edinburgh, hvor han gennem sport og boksning hjalp unge med at holde sig fra kriminalitet.