Lyt til artiklen

Skuespilleren Lars Ranthes datter, Rigmor, spiller rollen som Frank og Mias datter i den seneste sæson af 'Klovn', og det gør den 49-årige danske skuespiller, der blandt andet er kendt fra 'Badehotellet', stolt at se sin datter gå i hans fodspor.

»Jeg er super glad for det. Rigmor er en sindssygt sej pige. Hun er så meget sig selv og har så meget gang i sit eget liv, og det er bare skægt. Jeg synes, hun er virkelig god, og jeg er så stolt af hende,« fortæller Lars Ranthe.

Har du været nervøs for at efterlade din datter i kløerne på Casper og Frank?

»Ja, det var jeg faktisk. Vi havde også samtaler om, hvad der skulle foregå i serien. For det er klart, når man ser nogle af deres film ('Klovn'-filmene red.), så er det et rimelig heftigt kvindesyn, som hverken jeg eller min hustru var særligt interesseret i, at vores datter skulle være en del af,« forklarer Lars Ranthe, der er gift med skuespillerinden Christine Albeck Børge.

Lars Ranthe fotograferet ved pressemøde på serien 'Kriger', der har premiere mandag på TV2.
Lars Ranthe fotograferet ved pressemøde på serien 'Kriger', der har premiere mandag på TV2. Foto: THOMAS SJØRUP
Vis mere

Da først de to så manuskripterne til den syvende sæson af 'Klovn', blev de dog langt mere rolige.

»Der var ikke noget i manuskripterne, der fik vores alarmklokker til at ringe. De almindelige 'Klovn'-manuskripter er meget mere tilforladelige, og Rigmor skulle spille en sød teenagedatter, som synes, hendes far er åndet,« smiler Lars Ranthe.

Han er snart selv aktuel i både TV2-serien 'Kriger' og Viaplay-serien 'Friheden', og med mange års erfaring fra branchen har han også brugt energi på at klæde sin datter på til den nye verden.

»Det er klart, jeg sagde til Rigmor, at det her gør, der er nogle, der kommer til at genkende dig. Men hun har det i sig og vil det gerne, og så må man i gang med det det og lære det,« forklarer Lars Ranthe.

Lars Ranthe er blandet andet kendt for sin rolle som grosser Madsen i Badehotellet.
Lars Ranthe er blandet andet kendt for sin rolle som grosser Madsen i Badehotellet. Foto: Katrine Emilie Andersen
Vis mere

Hans datter ved dog godt, at det hele ikke er glitter og glamour.

»Jeg var også selv skuespiller som barn, og det gode ved det er jo, at Rigmor har set os derhjemme og ved, at det ikke er, fordi ens liv bliver helt fantastisk, bare fordi man er skuespiller. Hun ved udmærket godt, at der også er mandag morgen, hvor man ligner lort og skal ned og handle i Netto,« siger Lars Ranthe.

Selvom han støtter sin datters karriere, vil dog gerne have, at Rigmor lige gør skolen færdig.

»Hun har også lavet en anden film, der kommer næste år, men nu går hun i 9. klasse og skal ikke lave mere film i år. Hun skal koncentrere sig om skolen. Men jeg er stolt af hende,« slutter skuespilleren.