I fem år har to ekskærester kæmpet med myndighederne om den million kroner, de vandt til deres datter i realityprogrammet 'Ex'ernes kamp'.

Og nu er der endelig faldet en afgørelse i sagen, skriver Finans. Og den har vist sig at være ganske gunstig for den lille familie.

I Kanal 5-programmet fra 2015, med Pelle Hvenegaard som vært, kæmpede ni fraskilte par om at vinde en million kroner til deres børn, som var kommet i klemme i forældrenes skilsmisse.

Præmissen var, at forældrene ikke kunne holde ud at være i stue sammen, men nu skulle de samarbejde og stole på hinanden for barnets skyld i forskellige strabadser under syden sol på de Kanariske Øer.

I første og eneste sæson af 'Ex'ernes kamp' vandt Liselotte og Tobias 1 million kroner til deres datter.
I første og eneste sæson af 'Ex'ernes kamp' vandt Liselotte og Tobias 1 million kroner til deres datter. Foto: Kanal 5
Vis mere

Og her gik Liselotte Nielsen og Tobias Hall fra Skive hele vejen og vandt en million kroner til datteren. Siden har eks-parret kæmpet - dog ikke med hinanden, men med skattemyndighederne, skriver Finans.

Pengene blev ifølge mediet sat ind på en båndlagt konto, som den 10-årige datter først kunne hæve fra, når hun blev myndig.

Men da alle indtægter som udgangspunkt er skattepligtige - også præmiepenge fra tv-programmer - opstod der nu tvivl om, hvem der skulle beskattes; forældrene eller barnet.

Skatteforvaltningen ønskede at beskatte forældrene og efterfølgende have datteren til at betale arveafgift, når de skulle overdrages. Men det ville forældrene ikke finde sig i, og efter flere års tovtrækkeri endte det da også med, at det var barnet, der skulle beskattes.

Men på dette tidspunkt var sagen blevet ramt af forældelsesreglerne - og dermed skal hverken forældre eller barn betale skat af milliongevinsten.

Dermed er statskassen gået glip af en halv million, fordi skattemyndighederne var for langsomme, lyder vurderingen fra Henning Boye Hansen, chefkonsulent i revisionsfirmaet BDO.

»Skatteforvaltningen startede med at foretage en forkert faglig vurdering ved at hævde, at beskatningen skulle ske hos forældrene, og efter Landsskatteretten havde fastslået, at den skulle ske hos datteren, var skatteforvaltningen for længe om at ændre hendes skatteansættelse og blev derfor til sidst ramt af forældelsesreglerne,« siger han til Finans.

Skattestyrelsen oplyser, at man tager afgørelsen til efterretning.