Efter ‘12 uger i helvede’ er der blevet væsentligt mindre af komikeren Simon Jul.

Det begyndte ellers ikke lovende, da Simon Jul tog imod en udfordring fra Discovery+ om at være med i programmet ‘12 uger i helvede’.

Sammen med Iben Hjejle, Esben Dalgaard, Anne Louise Hassing, Cutfather og Signe Lindkvist sagde han ja til at følge en skrap diæt og træningsplan lagt af den personlige træner, Tor Andersen.

På forhånd var den madglade Simon Jul skeptisk – både over udsigten til at skulle på kur og til at skulle træne to timer – hver dag.

Deltagerne i '12 uger i helvede', Iben Hjejle, Anne Louise Hassing, Esben Dalsgaard, Signe Lindkvist, Cutfather og Simon Jul. Foto Per Arnesen.
Deltagerne i '12 uger i helvede', Iben Hjejle, Anne Louise Hassing, Esben Dalsgaard, Signe Lindkvist, Cutfather og Simon Jul. Foto Per Arnesen.
Vis mere

Få uger inde i projektet måtte han indse, at heller ikke hans sukkersyge var indstillet på at acceptere den skrappe slankekur.

Simon Jul blev indlagt på Odense Universitetshospital, hvor han fra sin sygeseng sendte følgende hilsen til de øvrige deltagere:

»Jeg er lige sat ud af spillet et par dage. Min krop forbrændte så meget, og jeg spiste så lidt, at min krop blev rigtig dårlig af det.«

Men da han blev udskrevet, tog han igen fat og efter de 12 uger kan han tilfreds meddele:

»Det, jeg tager med mig, er at jeg har gennemført. Det, jeg ikke tager med mig, er kilo.«

Helt præcis kan træner, Tor Andersen, konstatere, at der er blevet 17,4 kilo mindre af Simon Jul.

»Du startede på 109 kilo og lander på 91,6 kilo. Shit mand. Det er eddermame flot, Simon. Det er virkelig, virkelig flot,« lyder reaktionen, som du kan se i videoen ovenfor.

Udover de færre kilo er der også blevet 23 centimeter kortere rundt om Simon Juls mave, ligesom hans fedtprocent er blevet tre procent lavere.

Det er en tilfreds Simon Jul, der står frem efter programmet '12 uger i helvede'. Foto Discovery Networks Danmark.
Det er en tilfreds Simon Jul, der står frem efter programmet '12 uger i helvede'. Foto Discovery Networks Danmark.
Vis mere

Når Simon Jul selv skal sætte ord på, hvad han har fået ud af deltagelsen, lyder det:

»Jeg har rent fysisk lært, at for en 44-årig mandekrop i min tilstand, er det nødvendigt at have nogen ‘encounters’ med træningscenteret.«

Tidligere har det været svært at finde tid til træningen i en travl hverdag, men som Simon Jul siger:

»Jeg kan mærke, at jeg lige så stille accepterer, at det er ved at blive en ting i min hverdag.«

Det betyder ikke, at han fra nu af traller glad afsted til træning, som han i sidste uge skrev på Instagram:

»Mit noget skeptiske/septiske sind er bygget således, at jeg ofte lige skal hive mig selv hårdt i nipples eller slå min storetå ind i noget hårdt, før jeg får nosset mig sammen til at komme afsted.«

At han alligevel har holdt fast i de nye vaner – også efter programmet – takker han trænerne i sit lokale fitnesscenter i Grenå for.

»De har været ganske uundværlige i en særdeles fucked up fase. Når jeg triller ud fra centeret i Grenaa, er jeg sgu altid – helt kvast, men med et kæmpe smil på læben.«