Nukaka Coster-Waldau havde haft dårlig samvittighed, og Silas Holst havde følt, det var unfair, hvis de havde vundet 'Vild med dans'.

Det fortæller parret, der gentagne gange forsikrer B.T. om, at det ikke bare er noget, man skal sige, når man bliver nummer tre i 'Vild med dans'.

For det var lige, hvad skuespillere og danseren gjorde lørdag aften, hvor skuespiller Merete Mærkedahl og danser Thomas Evers Poulsen kunne løfte trofæet, mens skuespiller Albert Rosin Harson og danser Jenna Bagge løb med andenpladsen.

»Jeg ved jo godt, jeg ikke er den største danser. Jeg er bare god til at fortælle historier og løfte mit ben rigtig flot højt,« siger Nukaka Coster-Waldau, der ofte er blevet rost for sin smidighed.

»Vi kom igennem en sæson uden at komme i omdans,« påpeger Silas Holst, inden hans dansepartner supplerer:

»Og jeg er så gammel i forhold til de andre. Tænk at jeg står her og hænger i et reb. Jeg er megastolt,« siger hun om dansen, som havde elementer af såkaldt 'aeral silk', hvor parret lavede akrobatik i reb hængende ned fra loftet.

Nukaka Coster-Waldau hængende i de røde stykker stof.
Nukaka Coster-Waldau hængende i de røde stykker stof. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Inden freestylen skulle Nukaka Coster-Waldau, Albert Rosin Harson og Merete Mærkedahl dog danse en showdans sammen med fire professionelle dansere – men uden deres faste dansepartnere. Og her missede Nukaka Coster-Waldau et vigtigt trin, hvilket blev bemærket af både seere og dommere.

»Det var lidt ærgerligt, for jeg var megasej til generalprøven, men det kan jeg sagtens sige, ikke?« griner Nukaka Coster-Waldau.

»Jeg følte mig mega smooth til generalprøven, så glemte jeg fandeme bare lige det trin, jeg glædede mig allermest til, hvor jeg følte mig mega rå og sej. Men det kan ske – det er live tv, og vi er bare mennesker, og vi har alle lavet masser af fejl hele vejen igennem. Og nogen kan man skjule, mens andre er tydeligere.«

Nukâka Coster-Waldau og Silas Holst endte på en tredjeplads. Finalen i Vild Med Dans i København lørdag den 19. december 2020. Programmet bliver sendt på TV2, hvor kendte par dyster mod hinanden. Finalen er program 12 i showets sæson nummer 17. **POOL via Ritzau Scanpix: Anvendelser faktureres ikke** (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/pool)
Nukâka Coster-Waldau og Silas Holst endte på en tredjeplads. Finalen i Vild Med Dans i København lørdag den 19. december 2020. Programmet bliver sendt på TV2, hvor kendte par dyster mod hinanden. Finalen er program 12 i showets sæson nummer 17. **POOL via Ritzau Scanpix: Anvendelser faktureres ikke** (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/pool) Foto: Martin Sylvest
Vis mere

I både B.T.s liveblog og på TV 2s Facebook undrer flere seere sig over, at Nukaka Coster-Waldau kunne få to 10-taller, selvom hendes dans ikke var fejlfri. Men om parret selv blev overraskede over den høje karakter, ønsker de ikke at forholde sig til.

»Det er lidt ude af vores hænder – både hvad dommerne dømmer, og hvad folk synes. Det kan jeg simpelthen ikke tage mig af. Det må de selv ligge og rode med,«  siger Silas Holst, mens Nukaka Coster-Waldau tilføjer:

»Jeg er ret ligeglad. Jeg har juleferie nu. Jeg gjorde mit bedste.«

Årets vindere blev Merete Mærkedahl og Thomas Evers Poulsen.
Årets vindere blev Merete Mærkedahl og Thomas Evers Poulsen. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Både Silas Holst og Nukaka Coster-Waldau skal nu nyde en jul i familiens skød.

For sidstnævnte indebærer det, at familien skal samles for første gang i tre måneder.

Mens hun selv har haft travlt i dansestudiet, har hendes mand, skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau være på filmoptagelser i Island.

Han nåede ellers lige hjem i tide til, at han kunne se sin hustru danse, hvis hun nåede finalen. Og det gjorde hun som bekendt – men det gjorde corona også, og så blev finalen afviklet uden publikum.

Det ærgrer dog ikke Nukaka Coster-Waldau:

»Jeg ville afslutte med Silas. Jeg startede rejsen alene, og nu afslutter vi den sammen. Min mand henter mig om lidt, og jeg er bare glad for at afslutte den her rejse med min nye mand her,« siger hun henvendt til Silas Holst.