Han er den mest succesfulde danser i 'Vild med dans' historie. Og efter fire års pause ville Silas Holst da også gerne igen være med i konkurrencen, der for alvor gjorde ham til et stort navn i showbusiness. Men 'det kræver jo bare, de ringer', som han siger til B.T.

I løbet af de 15 sæsoner, TV2 har sendt 'Vild med dans', har 40 forskellige professionelle dansere været på gulvet for at lære danske kendisser at danse alt fra latin til vals og freestyle.

Tre af dem, Mads Vad, Mie Moltke og Thomas Evers Poulsen, er nærmest blevet synonyme med programmet, idet de alle har deltaget hele 13 gange på 15 sæsoner. Men alligevel er det Silas Holst, med sine blot seks sæsoner, der er den mest succesfulde danser i programmets historie. Men det vender vi tilbage til.

'Vild med dans'-studiet er nemlig ikke det eneste sted, han har haft succes.

Første gang Silas Holst vandt Vild med Dans var i 2011 med skiløberen Sophie Fjellvang-Sølling.
Første gang Silas Holst vandt Vild med Dans var i 2011 med skiløberen Sophie Fjellvang-Sølling. Foto: Jeppe Michael Jensen
Vis mere

Siden sin første deltagelse i 2008 er Silas Holst gået fra forholdsvis ukendt danser til en af landets mest populære musicalstjerner med store roller i opsætninger som 'The Book of Mormon', 'Flashdance', 'Grease' og 'Hairspray'. Og Silas Holst ved godt, at han skylder TV2-programmet en del af æren.

»'Vild med dans' har klart hjulpet min karriere godt i gang, og det er jeg enormt glad for. Seerne af 'Vild med dans' er meget trofaste, og jeg er meget taknemmelig for, at en del af dem stadig følger min karriere alle mulige andre steder. Det er en stor gave, jeg sætter meget stor pris på,« siger Silas Holst til B.T.

Han har deltaget i 'Vild med dans' seks gange og været i finalen hele fem af gangene. To gange blev det til en sejr - henholdsvis i 2011 med Sophie Fjellvang-Sølling og i 2014 med Sara Maria Franch-Mærkedahl.

Dermed slår han Mads Vad, der ganske vist også har vundet to gange, men 'kun' været i finalen fire gange - og i øvrigt i løbet af dobbelt så mange sæsoner som kollegaen.

Silas Holst i rollen som Corny Collins i Hairspray. Her flankeret af Julie Zangenberg og daværende mand Johannes Nymark.
Silas Holst i rollen som Corny Collins i Hairspray. Her flankeret af Julie Zangenberg og daværende mand Johannes Nymark. Foto: Emil Hougaard
Vis mere

Derfor er det nærliggende at spørge, om Silas Holst ikke snart skal med igen, så han kan vise, hvordan det skal gøres.

»Jeg ville ikke være afvisende over for at lave 'Vild med dans' igen. Det er et dejligt program. Og sjovt at lave. Det kræver jo bare, de ringer, og at det passer ind i alles kalendere og så videre. Men tanken er jeg ikke afvisende over for.«

I 2017 afslørede dansedarlingen, at han var blevet vraget til den kommende sæson.

'Jeg havde ellers sat mit efterår af til det og ville gerne. Men min deltagelse er 'ikke nødvendig' i år. Holdet er sat, hvilket er helt fair,' skrev han på Instagram, men udtrykte alligevel skuffelse over at være blevet holdt hen trods utallige henvendelser og derfor måtte afslå andre gode tilbud, fordi han troede, han skulle danse i primetime igen dette år.

Privat danner Silas Holst par med tidligere realitydeltager Nicolai Schwartz. Han har datteren Maggie My og sønnen Bob Jones med eksmanden Johannes Nymark og veninden Louise Mahnkopf. På billedet, der er fra 2015, ses han med Louise, og Maggie der dengang var et år gammel.
Privat danner Silas Holst par med tidligere realitydeltager Nicolai Schwartz. Han har datteren Maggie My og sønnen Bob Jones med eksmanden Johannes Nymark og veninden Louise Mahnkopf. På billedet, der er fra 2015, ses han med Louise, og Maggie der dengang var et år gammel. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

Heller ikke året efter var han på gulvet i 'Vild med dans'.

TV2's underholdningsredaktør Thomas Strøbech lover dog, at Silas Holst ikke figurerer i en lille sort bog over dansere, tv-kanalen ikke vil have med mere.

»Ingen er ude i kulden. Men det er ikke alle, der har tid og lyst,« siger han.

»Vi starter hver sæson med at caste nydanserne, og så vælger vi de professionelle dansere, så de passer sammen med dem. Det er ud fra ting som højde, fysik og noget så simpelt som kalenderlogistik,« siger Thomas Strøbech.