'

Mange fans af den ikoniske serie 'Sex and the City’ har nok jublet højt, da det kom frem, at serien vender tilbage på skærmen – dog som en spinoff under det nye navn 'And Just Like That'.

Men en af seriens vigtigste hovedpersoner kommer til at mangle. De nye afsnit kommer nemlig til at være uden den sex-elskende Samantha. Og det har givet næring til nye spekulationer.

For hvad er egentlig årsagen til, at den populære karakter, der indtil nu er blevet spillet af Kim Cattrall, ikke er med i de nye afsnit?

Godt nok var det den klummeskrivende Carrie Bradshaw med de mange enormt høje designerstilletter, der blev spillet af Sarah Jessica Parker, som var seriens absolutte stjerne.

Sarah Jessica Parker skulle åbenbart have været på kant med Kim Cattrall igennem mange år.
Sarah Jessica Parker skulle åbenbart have været på kant med Kim Cattrall igennem mange år. Foto: CJ GUNTHER
Vis mere

Men Kim Cattrall var det måske største navn dengang, da serien startede, og hun har været en af seriens mest bemærkelsesværdige skikkelser. Og hun bliver svær at undvære, mener Berlingskes filmredaktør, Sarah Iben Almbjerg

»Cattrall, eller rettere Samantha, gav serien gnist og liv. I modsætning til de andre var hun helt uden skam og dermed en gave til en moderne, kvindelig selvopfattelse. En serie uden hende virker som sex uden kemi, som cosmopolitans uden vodka,« skriver hun i Berlingske.

Der har ikke været nogen officiel udmelding om, hvorfor fans kommer til at undvære Samantha i de kommende afsnit.

Men det er ingen hemmelighed, at Kim Cattrall gennem flere år har været på kant med Sarah Jessica Parker. Og derfor spekulerer udenlandske medier i, om det kan være derfor, at Cattrall, der nu er 64 år, ikke er med.

Mens Samantha og Carrie var allerbedste veninder i 'Sex and the City', så var deres venskab uden for skærmen som is gennem de sidste år af seriens levetid samt ved de to efterfølgende film, der blev lavet, skriver The Sun.

Faktisk var det så skidt, at Kim Cattrall efter den sidste 'Sex and the City'-film i 2010 lovede, at hun aldrig ville optræde som Samantha igen.

»Det var en velsignelse på så mange måder, men efter den anden film havde jeg bare fået nok,« fortalte Kim Cattral i 2019 til The Guardian.

Men balladen mellem Sarah Jessica Parker og Kim Cattrall handler om meget mere end blot, at Cattrall er blevet træt af sin karakter.

Sex and the City vender tilbage på skærmen i en ny udgave.
Sex and the City vender tilbage på skærmen i en ny udgave. Foto: Unknown
Vis mere

Som med så mange andre sager, så har penge også været et af problemerne. Et andet var angiveligt, at Cattrall tilsyneladende sagde noget, hun ikke skulle, da hun angiveligt fortalte, at Cynthia Nixon, der spiller Miranda, skulle have haft en spontan abort.

Angiveligt skulle det have gjort, at Kim Cattrall blev frosset ude af de tre andre, skriver The Sun.

Og bedre blev det ikke i 2018, da Sarah Jessica Parker og Kim Cattrall begyndte at skændes med hele verden som tilskuere.

Kim Cattrall blev tilsyneladende rasende over en sød besked fra Sarah Jessica Parker på Instagram, efter at Cattralls bror døde:

'Jeg har ikke behov for din kærlighed eller støtte i denne tragiske tid,' skrev Cattrall på det sociale medie og tilføjede, at Sarah Jessicia Parkes konstante forsøgene på at række ud blot mindede hende om, hvor ond en ven hun havde været.

Balladen mellem de to stjerner går dog åbenbart helt tilbage til seriens begyndelse, hvor de ikke kunne blive enige om, hvem der var den største stjerne.

Og derfra blev det åbenbart værre og værre. Ifølge The Sun fandt Sarah Jessica Parker hurtigt sammen med Kristin Davis og Cynthia Nixon, og de blev alle tre veninder, mens Kim Cattrall blev frosset mere og mere ude.

Og balladen blev ikke mindre, da Kim Cattrall i 00'erne forlangte flere penge for sin rolle som Samantha.

Kim Cattrall var den største stjerne, da serien begyndte i 1998.
Kim Cattrall var den største stjerne, da serien begyndte i 1998. Foto: DANIEL DEME
Vis mere

Selv om Sarah Jessica Parker har forsøgt at række hånden ud, har hun dog heller ikke forsøgt at afvise balladen mellem de to stjerner.

»Jeg tror ikke, at nogen vil tro på, at jeg elsker Kim. Jeg forguder hende. Jeg ville ikke have lavet filmen uden hende. Gjorde det ikke og ville ikke,« udtalte hun til Elle Magazine i 2009.

Og det blev kun værre. For da de skulle filme den anden 'Sex and the City'-film, gik det åbenbart helt galt. Angiveligt snakkede de to stjerner slet ikke sammen under indspilningen.

Siden har der været forskellige opslag på de sociale medier mellem de to stjerner, der kun har forvirret endnu mere. Indimellem er de positive, andre gange er de negative.

Uanset hvem der trådte hvem over tæerne med en tårnhøj stillet, så kan fans af serien dog glæde sig over et gensyn med Carrie, Charlotte og Miranda.

Her vil man 10 afsnit på HBO Max kunne følge de tre kvinder i deres 50'ere, og mon ikke det også bliver til et kærligt gensyn med New York, dyrt designertøj og en masse af de problemstillinger, som livet byder de tre kvinder?