Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

DR’s nye underholdningsprogram 'Live' har siden lanceringen i slutningen af august mistet seere uge for uge, og fredag ramte programmet det hidtil laveste antal seere.

Blot 251.000 danskere så med i første halvdel af programmet, mens lidt flere, 270.000, så med i anden afdeling, der blev sendt senere på aftenen, viser tal fra Gallup. Til sammenligning havde konkurrenten 'Vild med dans' på TV2 henholdsvis en million og 946.000 seere i henholdsvis første og anden afdeling af underholdningsprogrammet.

Ifølge DR’s underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, har det dog aldrig været planen, at 'Live' skulle præstere tårnhøje seertal.

»Vi har hele tiden lavet det her program med et fokus på at skabe et nyt musikformidlingsprogram med nye danske talenter, og vi har ikke haft fokus på at have sindssygt mange seere. Vi har hele tiden vidst, at vi lå over for 'Vild med dans', at vi tog en chance på den måde, og jeg vil også hellere måles på, om det lykkes os at formidle ny dansk musik,« siger underholdningschefen.

Kristian Gintberg er vært på DR's nye underholdningsshow 'Live!'
Kristian Gintberg er vært på DR's nye underholdningsshow 'Live!' Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Vis mere

'Live' har siden programmets start generelt haft svært ved at tiltrække den mængde seere, som tunede ind for at se 'X Factor' på samme tidspunkt fredag aften, og siden programmets begyndelse er seertallet raslet ned fra 563.000 til 251.000 i første og 270.000 seere i anden halvdel af programmet.

Seertallet er faldet fra 563.000 til 251.000 på tre uger, hvad siger du til det?

»Den første uge sendte vi uden konkurrence, og jeg ville da gerne have haft, at der havde været de samme seere, men det er nu engang sådan, det er, og programmet ændrer karakter på fredag. Så lad os nu se, om det ikke rejser sig en smule, for jeg synes, det er et rigtigt fedt program,« siger Jan Lagermand Lundme.

Vil det sige, du synes, det er tilfredsstillende at have 251.000 seere fredag aften i bedste sendetid på DR?

Efter 10 år i spidsen for 'X Factor' har DR's underholdningschef' Jan Lagermand Lundme' nu ansvaret for det nye fredagsprogram 'Live' med Sanne Salomonsen og Lina Rafn som dommere.
Efter 10 år i spidsen for 'X Factor' har DR's underholdningschef' Jan Lagermand Lundme' nu ansvaret for det nye fredagsprogram 'Live' med Sanne Salomonsen og Lina Rafn som dommere. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det, jeg siger, er, at vi har ikke haft fokus på at have mange seere. Jeg synes, det er rigtig godt, at vi har et sted nu, hvor vi kan vise, at der er sindssygt mange dygtige talenter.«

I 2006 havde programmet 'Førstevælger' 246.000 seere og blev rykket til lørdag aften. Overvejer I det samme?

»Nej, for vi har ikke det fokus. Det er fint for os, at det ligger fredag aften, og vi har de seere, vi har. Hvis vi havde haft fokus på seertal, havde vi formentlig lagt det et andet sted.«

I 2013 oplevede Thomas Blachman en lignende udvikling i seertal med sit program 'Mentor', der på to uger gik fra 677.000 til 307.000 seere. Dengang sagde den populære dommer, at 300.000 seere var smertegrænsen, men ifølge Jan Lagermand Lundme opererer man ikke med en smertegrænse på 'Live'. Han anerkender dog, at der er ting, man kan gøre bedre.

»Man bliver altid klogere. Vi justerer løbende hen ad vejen. Når man køber programmer i udlandet, er det beskrevet fuldkommen minutiøst, hvad man skal, men når man selv udvikler det, så er der aldrig nogen, der har lavet det før.«

Er det, fordi I ikke er lige så gode til at udvikle koncepter, som man er i udlandet?

»Jeg synes, vi har haft succes med rigtig mange af vores koncepter. 'Alle mod 1' var en stor succes, og nogle gange er det en kæmpesucces, og nogle gange er det ikke. Det vigtige er, at vi tør tage chancer og ikke bliver bange for det.«

Er det her en fiasko?

»Nej, det er det ikke. Det får du mig ikke til at sige, for det er det ikke.«

'Live' sendes hver fredag på DR.

Andre læser også