Var du fan af filmhittet 'Jagten' med Mads Mikkelsen i hovedrollen som pædofili-anklaget pædagog, er der godt nyt.

Instruktør Thomas Vinterberg har nemlig samlet holdet fra 2012 og netop afsluttet optagelserne til en ny film med titlen 'Druk'.

Udover Mads Mikkelsen er der gengangere som Lars Ranthe og Susse Wold på rollelisten, ligesom Tobias Lindholm igen har været med til at skrive manuskriptet.

Om filmens handlingen skriver Zentropa i en pressemeddelelse:

'Martin (Mads Mikkelsens karakter, red.) er gymnasielærer. Han føler sig gammel og træt. Ægteskabet er gået i stå. Hans elever og deres forældre ønsker ham opsagt for at øge deres gennemsnit. Opmuntret af teorien (om at mennesket er født med en halv promille for lidt, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen, problemerne synes mindre og kreativiteten stiger, red.) kaster Martin og hans tre kolleger sig ud i et eksperiment og opretholder en konstant alkoholpåvirkning i hverdagen.'

I starten går eksperimentet godt, 'men alt vovemod har konsekvenser', lyder det videre.

Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang spiller Mads Mikkelsens tre kolleger, og filmen er allerede efterspurgt i udlandet.

Ifølge Zentropa er 'Druk', der er sat til at have dansk premiere den 27. august 2020, allerede solgt til over 30 lande i hele verden, så filmen eksempelvis bliver vist i biografer i Storbritannien, Tyskland, Benelux-landene, Tjekkiet, Polen, Sverige og Norge.

Fra 'Druk'. Mads Mikkelsen, Magnus Millang, Lars Ranthe og Thomas Bo Larsen i deres roller som gymnasielærere i gang med et alkohol-eksperiment.
Fra 'Druk'. Mads Mikkelsen, Magnus Millang, Lars Ranthe og Thomas Bo Larsen i deres roller som gymnasielærere i gang med et alkohol-eksperiment. Foto: Henrik Ohsten
Vis mere

Optagelserne til filmen blev i foråret kort afbrudt, da Thomas Vinterberg tragisk mistede sin datter i en bilulykke i Belgien. Han har siden holdt lav profil i medierne, men for nylig var han tilbage på Odense International Film Festival, hvor han fortalte om 'Druk':

»Det er en hyldest til alkohol. Den undersøger det faktum, at store ting er blevet skabt under indflydelse af alkohol.«

»Verdenskrigen blev vundet af alkoholikeren Churchill. Noget af det største litteratur er skrevet af alkoholikere som Hemingway,« lød det fra instruktøren.

'Druk' har et budget på 33,5 millioner kroner

Mads Mikkelsen og Thomas Vinterberg da de var i Cannes med 'Jagten'.
Mads Mikkelsen og Thomas Vinterberg da de var i Cannes med 'Jagten'. Foto: LOIC VENANCE
Vis mere