Efter 18 sæsoner skulle man tro, at de fleste danske kendisser efterhånden har været med i 'Vild med dans'. Sådan er det langtfra. Se her, hvem der blandt andet har sagt nej gennem tiden.

Gruppe 1: Musikerne

(Scroll længere ned for at se, hvilke skuespillere, sportsfolk, tv-værter og politikere der har sagt nej)

Medina:
»Jeg troede helt seriøst, 'Vild med dans' var en joke, da de spurgte. Jeg kan ikke danse, og jeg har ikke behov for at lære det foran hele Danmark. Jeg sagde også nej til 'Fangerne på fortet' og til at være dommer i 'X Factor'. Det er simpelthen for stor en mundfuld. Det er ikke noget, jeg kan kapere,« til Ekstra Bladet i 2009.

Lars Lilholt:
»Jeg har sagt nej til 'Vild med dans' og alt muligt andet, hvor man skal gøre noget, fordi man ikke er god til det,« til Søndagsavisen i 2015.

Lina Rafn:
Er ifølge Billed Bladet blevet spurgt, men sagde nej, da hun tidligere har danset professionelt.

Rasmus Seebach:
»Det virker så åndssvagt bare at sige: 'Nej, nej, nej', for jeg synes virkelig, at det er en dejlig fest, og alle dem, jeg kender, som har været med i det her program, synes, det er virkelig dejligt at være med i det. Det er mere det, at jeg nok bare er mest glad for at synge musik, når jeg er i fjernsynet,« til Ekstra Bladet i 2017.

Thomas Blachman:
»Jeg mener, 'Vild med dans' er noget, man gør, når der ikke er så mange andre veje at gå,« til B.T. i 2013.

En ung Christopher optrådte i 2012 i 'Vild med dans'. Han har siden kigget forbi studiet flere gange igennem årene.
En ung Christopher optrådte i 2012 i 'Vild med dans'. Han har siden kigget forbi studiet flere gange igennem årene. Foto: Camilla Rønde
Vis mere

Christopher:
»Min store passion er at skrive sange og synge. Selvom jeg godt kan lide at danse, når jeg er på scenen, er det mere en følelse, der skal ud. Ikke så meget en cha-cha-cha,« til Ekstra Bladet i 2018.

Sussi fra Sussi og Leo:
»Jeg er blevet spurgt, om jeg vil være med i 'Vild med dans', men jeg måtte takke nej. Det ligger lige i de efterårsmåneder, hvor vi har allermest travlt, og det er mange måneder at tage ud af kalenderen til det. Selvom det kunne være rigtig sjovt,« til Realityportalen i 2018

Jimmy Bacoll (tidligere Jimmy Colding) fra Zididada:
»Jeg har sagt nej til 'Vild med dans' tre gange. Det har jo ikke noget med min musik at gøre,« til Minby.dk i 2018.

Lis Sørensen:
»Jeg gider ikke gøre noget, jeg ikke er god til, og heller ej øve for åben skærm. Men hvis de lavede noget, der hed 'Vild med tennis', så kunne jeg måske lokkes til at være med,« til Gaffa.dk i 2017.

Cutfather:
»Jeg sagde nej til 'Vild med dans'. Jeg har lidt for travlt, og så har jeg vist også gået for meget til dans, da jeg var lille,« til Se og Hør i 2016.

Lene Nystrøm og Søren Rasted:
»For en mand, der arbejder så meget med musik og har så meget rytme, er det vildt, at han kan danse så urytmisk. Han ville virkelig komme i problemer,« sagde Lene Nystrøm om sin daværende mand Søren Rasteds 'Vild med dans'-afbud til Ritzau i 2011.

Stig Rossen:
»Det kunne jeg ikke, for jeg har danset turneringsdans i 12 år. Men jeg ville også hade det, som jeg har det i dag. Det kunne jeg ikke forestille mig,« sagde han i maj til JydskeVestkysten.

Stig Rossen.
Stig Rossen. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Sys Bjerre:
»Jeg foretrækker programmer, hvor folk gør det, de er gode til,« til B.T. i 2011.

Mattias Kolstrup:
»Generelt har jeg sagt nej til sindssygt meget. 'Voice Junior', to gange 'X Factor', 'Vild med dans' ti gange, fordi jeg ikke ser mig selv som en tv-personlighed. Det er slet ikke der, mine interesser ligger,« til Magasinet RUST i 2015.

Thomas Troelsen:
Thomas Troelsen blev ifølge Billed-Bladet i 2011 tilbudt at stille op sammen med sin daværende kone, Eva Harlou.

Remee:
»Jeg siger altid til dem, at hvis det ikke var på tv, ville jeg gerne. Jeg synes, det er genialt at kunne få en dansetræner intensivt i så lang tid, men jeg har ikke lyst til at afprøve den slags på skærmen,« til Her & Nu i 2010.

Gruppe 2: Skuespillerne


Amalie Dollerup:
»Jeg er blevet spurgt, om jeg ville være med et par gange, men har haft travlt med arbejde. Jeg tror umiddelbart, jeg ville sige nej, hvis jeg blev spurgt igen,« til Metroxpress i 2016.

Jakob Weble 'Pivert':
»Jeg blev bange for Pivert-rollen. Så jeg satsede. Sagde nej til 'Vild med dans' og 'Hit med musikken', nej til sæson syv af 'Klovn' og nej til den anden 'Klovn'-film,« til Fyens.dk i 2017.

Bodil Jørgensen:
»Jeg har sagt nej til 'Vild med dans', for jeg er så angst for, at jeg ikke kan finde ud af det med højre og venstre, når der står en overfor mig. Jeg aner ikke engang, hvor mine hofter sidder, hvis jeg bliver bedt om at bevæge dem,« til Her & Nu i 2017.

Bodil Jørgensen i midten med 'Badehotellet'-kollegaer. Kun Merete Mærkedahl har været med i 'Vild med dans', som hun vandt i 2020.
Bodil Jørgensen i midten med 'Badehotellet'-kollegaer. Kun Merete Mærkedahl har været med i 'Vild med dans', som hun vandt i 2020. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Lone Hertz:
»Jeg sendte en mail, hvor jeg skrev: 'Jeg må desværre takke nej',« til Ugebladet Søndag i 2016.

Lars Bom:
Se og Hør skrev i 2011, at Lars Bom havde sagt nej.

Sebastian og Andreas Jessen:
»Jeg synes faktisk, det er stilnet af med forespørgslerne. De har nok fundet ud af, at vi alligevel siger nej,« sagde de i 2020 til B.T..

Rosalinde Mynster:
Ude og Hjemme skrev i 2015, at Rosalinde Mynster havde sagt nej.

Thomas Levin:
»Jeg synes, det virker til, at man skal bruge rigtig meget tid på det. Jeg er skuespiller. Ikke danser. Og derudover synes jeg, det er rarest, hvis offentligheden ser mig i noget, der handler om mit arbejde og ikke så meget andet,« til B.T. i 2010.

Rasmus Bjerg:
»Jeg havde ikke lyst til at være ham den sjove mand, der ikke kan danse og vrøvler hele tiden,« til Nordjyske i 2010.

Rasmus Bjerg.
Rasmus Bjerg. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Lotte Andersen:
»Sådan noget laver jeg ikke. Det er respektløst for publikum, der kommer ind og skal se en rolle, og så ser de Lotte Andersen, der lige har ført sig frem med lårsving på fjernsynet,« til Politiken i 2009.

Nikolaj Steen:
B.T. skrev i  2010, at Nikolaj Steen havde sagt nej.

Claire Ross-Brown:
»Jeg er ikke så meget til standarddans,« til Se og Hør i 2012.

Thure Lindhardt:
B.T. skrev i  2010, at Thure Lindhardt havde sagt nej.

Gruppe 3: Komikerne


Anders Matthesen:
Jyllands Posten skrev i 2018: 'I næsten to årtier har Anders Matthesen insisteret på at værne om sit brand og takket nej til at medvirke i reklamer og tv-konkurrencer som 'Vild med dans'. 'Anden' sagde for nylig i et interview med B.T.: »Nu er folk efterhånden holdt op med at ringe, for de ved godt, at jeg ikke laver 'Live fra Bremen' eller reality.«

Jan Gintberg:
»Jeg er da altid frisk på at prøve noget nyt, men en ting lover jeg: Jeg stiller ikke op i 'Vild med dans'. Jeg er blevet spurgt flere gange, men det er ikke noget for mig,« til Ekstra Bladet i 2008.

Jonatan Spang:
»Det siger mig ikke rigtig noget,« til B.T. i 2006.

Lars Hjortshøj:
»Der er en kolossal begejstring for at se folk stille op til noget, de ikke kan. Jeg vil gerne være klovn, men bare ikke lige der,« til B.T. i 2019.

Casper Christensen:
Blev i 2009 spurgt af Remees onlinemagasin 'Remee and Friends', hvad der var hans værste frygt: 'At ende som deltager i 'Vild med dans''.

Casper Christensen.
Casper Christensen. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Gruppe 4: Tv-værterne


Michele Bellaiche:
»Jeg er blevet spurgt mange gange og er meget beæret over det, men jeg har sagt nej hver gang, og det kommer jeg til at fortsætte med,« sagde hun i 2020 til B.T.

Rasmus Tantholdt:
»Jeg skal passe på min troværdighed, for som journalist er det det vigtigste, jeg har. Derfor har jeg også sagt nej til 'Vild med dans' fem gange,« til Euroman i 2018.

Peter Tanev:
»Jeg synes ellers, jeg har ret meget selvironi og er frisk på at kaste mig ud i det meste… men ikke lige 'Vild med dans',« til Ekstra Bladet i 2012.

Jes Dorph:
»Dans er for folk, der ikke har råd til at stå i baren,« til Billed-Bladet i 2007.

Michael Meyerheim:
»Jeg sagde nej til at være med. Jeg kan ikke danse og kunne slet ikke se mig selv i den situation,« til B.T. i 2006.

Michael Meyerheim.
Michael Meyerheim. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Jarl Friis-Mikkelsen:
B.T. skrev i  2010, at Jarl Friis-Mikkelsen havde sagt nej.

Jens Ringgaard:
»Jeg har absolut ikke noget imod at være kendt, så længe jeg er kendt for at være en god meteorolog. Hvis de ringer fra 'Vild med dans', bliver det nok et nej tak, da jeg ikke har lyst til at være kendt som 'dansetrolden Jens',« til Billed-Bladet i 2013.

Gruppe 5: Sportsfolkene


Cykelrytter Jakob Fuglsang:
»Jeg havde andet at se til, og ærlig talt kan jeg ikke se mig selv stille op nu. Jeg tror heller ikke, at jeg kommer til det efterfølgende, men man skal aldrig sige aldrig,« sagde han i 2020 til B.T..

Tidligere fodboldspiller Flemming Povlsen:
Stiften.dk skrev i 2016, at den tidligere EM-helt havde sagt nej.

Speedywaykører Nicki Pedersen:
»Jeg har sagt nej til 'Robinson' og 'Kend dit hjem', eller hvad fanden det hedder. Jeg ville også sige nej til 'Vild med dans'. Jeg har ikke behov for at lege pauseklovn, og jeg ville heller ikke kunne gøre det hundrede procent, fordi det ligger i sæsonen,« til Ekstra Bladet i 2015.

Håndboldtræner Klavs Bruun Jørgensen:
»Hvis det nu er sådan, at jeg skal være kendt, skal det være på grund af håndbold og ikke en skid andet,« til Ekstra Bladet i 2015.

Tidligere svømmer Rikke Møller Pedersen:
»Jeg er blevet spurgt, om jeg vil deltage i 'Vild med dans' et par gange, men der har været flere ting, der har holdt mig tilbage. Blandt andet det her med, at man ikke skal deltage, før man kan vinde,« sagde hun i 2020 til Ekstra Bladet.

Rikke Møller Pedersen.
Rikke Møller Pedersen. Foto: Mathias Svold
Vis mere

Tidligere svømmer Mette Jacobsen:
»Jeg har nok altid holdt mig lidt i baggrunden og har siden sagt nej til 'Vild med dans' og en masse underholdningsprogrammer. Det har været et bevidst valg. Jeg har det fint med at være kendt for det, jeg synes, jeg gerne vil være kendt for. Det kan meget hurtigt blive privat, og det har jeg ikke behov for at dele med andre,« til Randers Amtsavis i 2015.

Triatlet Rasmus Henning:
»Jeg overvejede det helt klart. Jeg synes, sådan nogle programmer er sjove. Men man må spørge sig selv, om det er det, man vil være kendt for. Jeg vil være ked af det, hvis folk kendte mig fra et danseprogram, og ikke fordi jeg har vundet noget stort i triatlon,« til DR i 2008.

Tidligere fodboldspiller Martin Jørgensen:
»Jeg kan ikke synge og ikke danse. Og jeg har takket nej til 'Vild med dans' tre gange,« til Lokalavisen Aarhus i 2015.

Daværende håndboldtræner Ulrik Wilbek:
»Jeg takkede nej til 'Vild med dans', da jeg ikke kan se mig selv på et dansegulvet,« til Billed-Bladet i 2012.

Tidligere fodboldspiller Stig Tøfting:
»Jeg har derimod sagt nej til 'Vild med dans' og 'Varm på is'. Jeg kan hverken danse eller stå på skøjter, men hvis det passer i min kalender og er go' lir, så er jeg klar,« til Se og Hør 2009.

Gruppe 6: Politikerne


Inger Støjberg:
»Jeg lover, at du ikke kommer til at se mig i 'Vild med dans'. Det ville være en katastrofe. Jeg er faktisk blevet spurgt, men jeg synes ikke, det passer sig, at jeg den ene dag står i en fancy balkjole og den næste dag skal tale om flygtninge eller terrorisme,« til Lemvig Folkeblad 2015

Margrethe Vestager:
»Jeg elsker selv at danse, men nej, jeg vil ikke være med i 'Vild med dans',« sagde hun i 2015 til Billed Bladet.

Dan Jørgensen:
»Jeg elsker at se showet, men jeg har altså takket nej. Jeg er seriøst dårlig til at danse,« til Her & Nu i 2016.

Dan Jørgensen.
Dan Jørgensen. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Thyra Frank:
»Det var da sødt af TV 2 at spørge. Men jeg måtte sige nej. Min vægt, min kondition og min alder er imod mig,« til Ekstra Bladet i 2012.

Lene Espersen:
»Man kan ikke stå og tale om soldaterne i Afghanistan den ene dag og så danse samba på tv den næste. Jeg er faktisk blevet spurgt flere gange. Men det er ikke mig,« til B.T. i 2011.

Mogens Lykketoft:
»Jeg ville hellere springe ud fra Eiffeltårnet,« til Metroxpress i 2010.

Manu Sareen:
»Hvis jeg havde været medieliderlig, havde jeg sagt ja til at deltage i 'Vild med dans'. De spurgte mig to år i træk. 'Vild med dans' har store konsekvenser. Så er du A-kendis. Så er det andre spilleregler. Så er det ikke sjovt længere. Det ved jeg fra mine venner, som er kendte,« til Euroman i 2016.

Helle Thorning-Schmidt:
»Man får mig aldrig at se i 'Vild med dans'. Det lover jeg. Jeg sætter en grænse for, hvad jeg vil deltage i. Man kan ikke det ene øjeblik stå i strutskørt og det næste blive taget alvorligt som politiker,« til Ekstra Bladet i 2009. I 2020 sagde hun til B.T.: »Jeg elsker programmet, men jeg tør ikke.«

Gruppe 7: Resten


Søren Brostrøm:
Sundhedsstyrelsens direktør fortalte i 2020 til 'Go' aften Live', at han var blevet tilbudt at være med, men havde takket pænt nej tak.

Influencer/tv-vært Rasmus Brohave:
»Jeg blev spurgt sidste år, og der sagde jeg nej. Jeg har simpelthen ikke 'balls' til det. Det tør jeg ikke. Hvis der er noget, jeg hader, så er det at synge og danse,« til Realityportalen 2018.

Mads 'Blærerøv' Christensen:
»Jeg er nok blevet spurgt fem gange. Dem, der danser, er dem, der ikke har råd til at stå i baren,« til B.T. 2019.

Christian Stadil:
B.T. skrev i 2012, at Hummel-ejeren havde sagt nej.

Jetsetter Rigmor Zobel:
»Jeg kunne simpelthen ikke få det til at hænge sammen økonomisk med at skulle bruge tre måneder på det,« til B.T. i 2011.

Ole Henriksen.
Ole Henriksen. Foto: Kim Haugaard
Vis mere

Ole Henriksen:
Se og Hør skrev i 2010, at cremekongen havde sagt nej.

Grevinde Alexandra:
Metroxpress skrev i 2010, at grevinde Alexandra havde sagt nej.

Bubber:
»Jeg ville sige nej, hvis jeg blev spurgt,« til Ekstra Bladet i 2012.

Sidney Lee:
»Jeg tænkte over det, men besluttede mig for at sige nej. Jeg kan simpelthen ikke danse. Jeg danser som Robocop,« til MSN Starlounge i 2009.

Kok Nikolaj Kirk:
»Hvad gavner det os, at jeg klovner rundt og danser? Det hjælper ikke mit håndværk, det hjælper ikke min mad, det hjælper ikke noget som helst,« til Fyens.dk i 2017

Anders Hemmingsen:
Siger til B.T., at han har sagt nej.

Han fortrød:

Wafande sagde i 2018 til Se og Hør, at han ikke havde lyst til at være med i 'Vild med dans'. Han stillede dog alligevel op i 2020, hvor han fik en syvendeplads.

OBS: Listen er lavet ud fra, hvilke kendte danskere der igennem tiden har udtalt sig om 'Vild med dans'. Der kan sagtens være mange flere, som har sagt nej igennem tiden.