Onsdag aften modtog Ghita Nørby en hæderspris ved årets publikumsfilmpris, Svend-prisen, og til lejligheden var hun iført en helt særlig kjole, som Jim Lyngvild har designet. Men det var lidt af et tilfælde, at det hele endte sådan.

»Ghita var nede for at se en couture-udstilling, jeg har lavet her i Svendborg, tidligere i dag (onsdag, red.), og Ghita er jo dronningen, så når hun siger, at den kjole vil jeg have på i aften, så hopper vi alle sammen, så hun får den på til i aften. Jeg har været ude at hente nåle og sy om og gøre, at det lige kunne lade sig gøre,« forklarer Jim Lyngvild, der fulgtes med Ghita Nørby onsdag aften til Svend-prisen.

Den store kjole har ikke været helt nem at lave, fortæller designeren.

»Der er ca. to millioner fjer på, som er syet på alle sammen af disse små hænder. Og de lever endnu, men de er beskidte. Den har taget en uge at lave,« siger Jim Lyngvild.

Svend-prisen onsdag aften. Ghita Nørby og Jim Lyngvild i Svendborg.
Svend-prisen onsdag aften. Ghita Nørby og Jim Lyngvild i Svendborg. Foto: Carsten Bundgaard
Vis mere

Han er kendt som en stor fan af kongehuset, men da han så Ghita Nørby i sin egen kreation onsdag aften på den røde løbet, så kunne det næsten ikke blive større for designeren.

»Jeg er ved at revne af stolthed, det er jo Ingeborg Skjern, Regitze og alle de store samlet i en, så mit lille designerhjerte er ved at revne af stolthed. Det kan ikke blive større. Dronning, gå hjem, Ghita Nørby, jeg er lykkelig,« siger en smilende Jim Lyngvild.

Ghita Nørby var til stede for at modtage årets hæderspris.

»Det er dejligt, der er nogen, der kan lide det, man laver,« konstaterede hun kort.