SPOILER-ADVARSEL: Denne artikel afslører noget af handlingen i det andet afsnit af 'Robinson Ekspeditionen'  2018.

35-årige Sasha Louise Sprange er den første transkønnet, som er stået frem i realityprogrammet 'Robinson Ekspeditionen', der bliver sendt hver tirsdag på TV3. Overfor B.T. uddyber hun sin beslutning om at fortælle sine holdkammerater sandheden.

»Jeg havde været ærlig overfor TV3 fra starten af. Men fordi der skete så meget med Martin, hvor han hængte mig ud og sagde nogle grimme ting om mig, følte jeg, at jeg måtte gøre det.«

Holdkammeraten sagde blandt andet i et ophedet skænderi, at hun lignede et fugleskræmsel og var grim.

Der er lagt op til en dramatisk aften i tirsdagens afsnit af 'Robinson Ekspeditionen'.
Der er lagt op til en dramatisk aften i tirsdagens afsnit af 'Robinson Ekspeditionen'.
Vis mere

»Jeg ville gerne sige, jeg var transkønnet og ser ud, som jeg gør. Jeg troede jo ikke, det var en skønhedskonkurrence,« siger hun.

Sasha Sprange har været på hormonbehandling i 10 års tid, og hun fik sit fulde kønsskifte for små to år siden. Men hun har næsten så længe, som hun har kunnet huske, følt sig som en kvinde.

»Lige siden jeg var tre år gammel kunne jeg mærke, at jeg var som jeg var.«

Det var dog aldrig hendes mening at lægge skjul på det faktum over for sine holdkammerater, og hun fortæller, at hun havde sagt det med glæde, hvis de havde spurgt.

Sasha Sprange tabte dødskampen og blev sendt hjem.
Sasha Sprange tabte dødskampen og blev sendt hjem.
Vis mere

Fortryder dødskamp

Sasha Sprange var også den første deltager i aftenens afsnit, som blev sendt hjem, efter hun tabte i den såkaldte 'Dødskamp'. Her skulle de blandt andet dreje rundt adskillige gange for at skrue en plade løs. Den øvelse sammen med varmen og manglende næring var en dårlig kombination for hende.

»Jeg var ikke forberedt på at skulle dreje rundt med hjulet ,og jeg bliver ekstremt hurtigt svimmel, som jeg også blev der. Jeg så de andre deltagere var meget hurtigere, så det kunne jeg ikke hamle op med, og det blev jeg overrasket over.«

At det kun skulle blive til to afsnit og knap 10 dage ærgrer hende.

»Jeg skulle aldrig frivilligt have taget dødskampen. Men jeg gjorde det, fordi jeg følte mig tværet ud af Martin. Og jeg var nok stemt ud alligevel ved næste ø-råd,« siger hun.