Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Nu skal du ikke blive stresset, men hvis du endnu ikke er kommet i gang med at samle TV 2s julekalender-samlekort, så er du allerede langt bagud.

I forbindelse med TV 2s nye julekalender 'Kometernes Jul' har man igen i år lanceret en serie samlekort til børn og barnlige sjæle.

Samlekortene, der fås ved at handle for over 100 kroner i en række af Coops butikker, har været i handlen siden 12. november og at dømme efter mængden af Facebook-grupper og opslag på Den Blå Avis' hjemmeside dba.dk, er mange danskere endnu engang ramt af samlemani.

»Jeg søger kort til tre børnebørn, er der nogen der vil hjælpe? Betaler porto,« lyder en typisk kommentar i Facebookgruppen 'Samlekort til Kometernes Jul', der har omkring 2.500 medlemmer.

»Samlekort, Kometernes jul. Sælges samlet,« skriver en profil fra Middelfart på dba.dk, der har syv samlekort til salg for 65 kroner.

De fleste brugere vil helst bytte kort, og de der har sat deres kort til salg holder indtil videre prisen relativt nede omkring symbolske beløb, der først og fremmest skal betale for omkostninger ved forsendelse.

B.T. har været i kontakt med flere sælgere på dba.dk, som ikke har lyst til at stå frem med navn.

En sælger fortæller, at det er en nem måde at supplere julebudgettet, og at hun derudover forærer sine overskydende kort til de børn på hendes vej, som er interesseret i dem.

Samlekort til 'Kometernes Jul'.
Samlekort til 'Kometernes Jul'.
Vis mere

En anden fortæller, at det kort og godt bare er en hyggelig og anden måde at opleve julekalenderen på, mens en tredje fortæller, at der lige nu er så meget rift om kortene, at de fik solgt 40 pakker i løbet af seks timer.

Ud over den såkaldte 'dyrekort'-sag i 2015, hvor forældre rasede mod Dansk Supermarked, fordi flere mente, at det var for svært at samle alle 140 forskellige kort, er det i nyere tid især 'hue'-gate i 2019, der for alvor har trukket overskrifter.

Dengang løb TV 2 og deres samarbejdspartner Ford tør for Tinka-nissehuer i forbindelse med julekalenderen 'Tinka og kongespillet', men i de sidste par år har man holdt sig til 'kun' at uddele samlekort. Det har ifølge TV 2s kommunikations- og marketingsdirektør, Jacob Weinreich, fungeret uden problemer.

»Det har faktisk fungeret overraskende godt med distributionen af både kort og albums rundt i de respektive butikker, således at ingen landsdele er løbet tør. Det har vores samarbejdspartner Coop styret ganske fortrinligt.«

Han tilføjer:

»Så det satser vi også på bliver tilfældet i år med 'Kometernes Jul'.«

Lars Aarup, der er kommunikations- og analysechef hos Coop, mener heller ikke, at de oplevede problemer sidste år, da man uddelte samlekort til julekalenderen 'Juleønsket' og tilføjer, at man i år har indkøbt endnu flere samlekort.

»Så der burde være nok til alle,« lyder det fra Lars Aarup, der ikke vil afsløre hvor mange kort, de har købt ind.

Ud over samlekort kan man købe et tilhørende samlealbum til 40 kroner. Kortene kan fås til og med 24. december.

Har du oplevet problemer med bytte, salg og køb af årets julekalender-kort, så hører vi gerne fra dig. Kontakt B.T. på krdn@bt.dk.

Andre læser også