'Du burde skydes op af et træ!'

Sådan sagde den populære tv-mand Anders Agger, da han i tirsdagens udgave af 'Anne og Anders i Mellemøsten' på DR1 besøgte den libanesiske kvinderetsforkæmper og forfatter Joumana Haddad.

Hun fortalte om sin kamp for kvinder i Libanon og viste Agger rundt i Beirut. Til sidst endte de to hjemme i hendes egen lejlighed, hvor hun bød journalisten på en kop kaffe.

Haddad fortalte om, at hun har to voksne sønner i London, men at hun selv foretrækker at blive i Libanon og kæmpe, fordi det giver hendes liv mening.

»Kampen for at være mig selv, midt i alt det, der ikke vil tillade mig det. Og kampen for at tale frit, selv om alle vil lukke munden på mig.«

»Lad mig lave den kaffe. Drikker du noget i?« afbrød hun så sig selv og løste samtidig op for den lidt højtidelige stemning, der havde bredt sig i lejligheden.

»Bare lidt mælk,« lød svaret fra den danske tv-mand.

Joumana Haddad kiggede i skabet og svarede:

»Jeg har ikke... Jeg har havremælk. Jeg har ikke almindelig mælk.«

Oplysningen fik Agger til - på dansk - at sige til sig selv:

»Havremælk. Du burde skydes op af et træ.«

Henvendt til værtinden sagde han dog på engelsk:

»Pyt!«

Til Radio 24syvs kulturprogram AK24syv indrømmer Anders Agger, at han havde troet, at hans fortalelse var blevet klippet ud af den endelige udsendelse.

»Det er både upassende, og det er ikke godt. Det var vanvittigt upassende i forlængelse af den snak, vi lige har haft (om menneskerettigheder og kvinders vanskeligheder i Libanon, red.),« lyder det fra Agger, som også tilføjer, at det ikke overraskede ham, at hans værtinde var typen, der drak plantebaseret mælk.

»Jeg kom til at sige det, og det skulle måske have været klippet væk.«

»Det faldt ud af mig.«

Efter tirsdagens udsendelse - som var den sidste i rækken - svarede Anne Hjernøe og Anders Agger på spørgsmål fra seerne i en livechat på dr.dk.

Her kom spørgsmålet om havremælk også op:

En seer spurgte for eksempel:

'Hvor meget hader Anders havremælk,? hvortil Anne Hjernøe svarede:

'Åbenbart rigtig meget. Det må han se at få lært.'

Selv svarede Anders Agger:

'På en skala fra 1 til 10? 100...'