Takket være en særlig billet fra dansekaptajn Sonny Fredie-Pedersen, gik danseduoen Robot Boys fredag aften direkte videre til liveshow i TV 2-programmet 'Den vildeste danser'.

Men Robot Boys, der består af Jeppe Thybo og Nick Johnsen, er ikke ubetinget glade for æren, fortæller de til B.T.

Robotdrengene, der blev landskendte, da de vandt 'Danmark har talent' i 2008, føler sig nemlig en anelse snydt af TV 2.

»Vi glæder os helt sindssygt meget til at komme i gang,« starter Jeppe Thybo, der siden sejren for 12 år siden har haft en fantastisk dansekarriere i både ind- og udland, hvor han og makkeren både har danset for oliesheiker og multimillionærer, er blevet fløjet rundt i privatfly og har haft deres helt eget show i eget navn i Las Vegas med mere end 300 forestillinger.

»Vi sagde ja til 'Den vildeste danser', fordi vi gerne ville slå et slag for dansen. Den bliver ikke taget ordentligt seriøst som en kunstart i Danmark, hvor vi aldrig bevæger os længere væk end det her talentshow-koncept,« siger Jeppe Thybo, der drømmer om, at også danskerne vil begynde at betale for at se rene danseshow frem for at købe billetter til andre former for forestillinger, hvor dansen er sekundær.

Men nu har I alligevel meldt jer til et talentshow igen?

»Ja, det kan du sige til mig nu. Men der kan jeg sige, med et lille glimt i øjet, at der har de taget røven på os. For da de ringede til os i sin tid og spurgte, om vi ville være med, så spurgte vi: 'Er det et talentshow, eller vil I finde den bedste danser?«

'Den vildeste danser' er en dansk version af britiske 'The Greatest Dancer', skabt af talentshow-kongen Simon Cowell. Men spørger man Jeppe Thybo, så er der sket noget væsentligt i oversættelsen.

Robotdrengene vandt 'Danmark har talent' i 2008. Siden har der været fart på karrieren.
Robotdrengene vandt 'Danmark har talent' i 2008. Siden har der været fart på karrieren. Foto: Anders Debel Hansen
Vis mere

»'The greatest', det er jo 'den største'. Altså større end bedre. Den bedste! Men det bliver pludselig oversat til den vildeste danser,« siger danseren, der for alvor blev overrasket, da han så premiereafsnittet sidste fredag.

Her understregede programmets dansekaptajner, Mille Gori, Silas Holst og Sonny Fredie-Pedersen, at de leder efter den vildeste danser – hvilket ikke nødvendigvis er den bedste.

»Der begyndte jeg at tænke: 'Det er måske ikke det, vi har signet up til?',« siger Jeppe Thybo.

Han understreger, at han og Nick Johnsen er glade for at være gået videre i programmet, og at de 'hverken er sure eller bitre'. De er bare overraskede, fortæller de.

»Konceptet er spændende, programmet har en fed energi, men det virker, som om de har klippet de professionelle dansere væk for at vise de sjove, hyggelige, cute og gode historier. Og vi havde bare fået fornemmelsen af, at de ville hæve niveauet med det her program,« siger Jeppe Thybo, der vurderer, at der er 'en 90/10-fordeling af amatører og professionelle dansere' i programmet, fortæller han.

»Vi elsker selv at se talentshow, men vi er jo professionelle dansere, der har levet af at danse i 12 år, så hvis vi havde vidst at de bare ville lave et nyt talentshow – altså en lillesøster til 'Vild med dans' – så havde vi nok ikke sagt ja til at være med.«

For han og makkeren begyndte nemlig allerede at få kolde fødder, da de kunne se i reklamerne for programmet, at det blev præsenteret som lillesøster til 'Vild med dans'.

»Men er deltagerne i 'Vild med dans' ikke kendte mennesker, der skal lære at danse? Og nu er vi pludselig lillesøster til et program, hvor deltagerne overhovedet ikke kan danse. Der kan man godt tænke, at så har de taget røven på os,« siger Jeppe Thybo.

»Men nu er vi med, og vi elsker at lave tv-show. Så nu skal vi vise, hvordan dans skal se ud, når man har levet, åndet og dyrket det i så lang tid, som vi har. Nu skal vi vise, hvad dans kan, når det får lov at stå alene uden for meget historie bag,« siger han og tilføjer, at det er derfor, Robot Boys – modsat flere andre deltagere – ikke har valgt, at et familiemedlem skal op på storskærm og præsentere dem.

Silas Holst, Mille Gori og Sonnie Fredie-Pedersen skal i løbet af fire audition-programmer sammensætte hver deres dansehold, som skal konkurrere om at blive 'Den vildeste danser'.
Silas Holst, Mille Gori og Sonnie Fredie-Pedersen skal i løbet af fire audition-programmer sammensætte hver deres dansehold, som skal konkurrere om at blive 'Den vildeste danser'. Foto: Daniel Stjerne/TV 2
Vis mere

På TV 2 er man dog undrende over for Robot Boys' kritik.

»'Den vildeste danser' er spækket med talent fra ende til anden. Men det er klart, at de medvirkende stiller op med forskellige forudsætninger – og hvis man er 88 eller 8, er man naturligvis et andet sted i sit danseliv end en fuldtidsprofessionel, der også gerne vil medvirke i den her konkurrence,« siger underholdningsredaktør Thomas Richardt Strøbech.

»Vi lægger vægt på at skildre danseglæde og talent så mangfoldigt som muligt, og selvfølgelig fortæller vi interessante personhistorier undervejs, om hvordan netop dansen har betydning for dem, vi møder. Det synes jeg lykkes rigtig godt – hånd i hånd med, at vi ser masser af rent, råt dansetalent. De to ting udelukker ikke hinanden.«

Han fortæller desuden, at robotdrengene har misforstået TV 2, når 'Den vildeste danser' præsenteres som 'Vild med dans' frække lillesøster', som han påpeger, de har kaldt det i reklamerne.

»Når TV 2 markedsfører programmet på den måde, handler det om, at programmet er nyere, har en frækkere tone of voice og dermed – som vi også så på premierens glimrende seertal i den unge målgruppe – har et yngre publikum end 'Vild med dans', men har et slægtskab, når det for eksempel gælder præmien og værten,« siger han.

Begge programmer har Christiane Schaumburg-Müller som vært, og vinderen af 'Den vildeste danser' vinder en optræden i 'Vild med dans'.

»Vi er som sagt rigtig glade for vores medvirkende, så kunne ikke finde på at kommunikere noget, der skal opfattes som en hverken forsmående eller fornærmende i forhold til dem,« siger Thomas Richardt Strøbech.