Præcisering: I en tidligere udgave af denne artikel kunne man få opfattelsen af, at det var værten Rasmus Brohave, der sparkede bolden i hovedet på offeret. Det er ikke tilfældet. B.T. beklager.

Under lørdagens afvikling af 'Guldtuben 2018' var en pige på 12-13 år uheldig at være i modtagerenden af en bold, der blev sparket fra scenen. Den ramte hende så hårdt i hovedet, at hun besvimede.

»Pigen er af sted med sin mor, som lige når at gribe hende, inden hun går i gulvet. Jeg hjalp moren med at bære pigen over til et afspærret område, fordi der var bedre plads, og vi håbede, at der ville være noget personale der,« fortæller 26-årige Rikke Hansen til B.T.

Der var nemlig ingen ansatte at se overhovedet, da pigen blev ramt.

Grunden, til at pigen fik en bold i hovedet i første omgang, var, at værten Rasmus Brohave og futsalfodboldspilleren Rasmus Johansson, som spillede i landskampen Danmark-Slovakiet under DBU-krisen, skulle konkurrere om, hvem der kunne jonglere med en bold på fødderne.

Rasmus Brohave havde ikke meget held med jongleringen, hvilket tilsyneladende var årsagen til, at hans bold trillede ud over scenen. Kort efter sparkede Rasmus Johansson sin bold ud over publikum.

Rasmus Johanssons bold ramte efterfølgende den 12-13-årige pige i hovedet,

Efter pigen er ramt i hovedet, og Rikke Hansen og moren har båret hende over til VIP-området, begynder de at lede efter det såkaldte crowd-crew, som skal holde orden og hjælpe, hvis der sker noget.

»Der var intet personale at se overhovedet. Nogle af dem i det afspærrede område begyndte at lede efter nogen, men der gik 10 minutter, før vi så en eneste. Til sidst kom de fem mennesker, som kunne bære hende ud,« fortæller Rikke Hansen.

Det sidste, hun har hørt, er, at pigen formentlig har fået en alvorlig hjernerystelse. Hun var stadig ikke kommet helt til sig selv, da hun blev båret ud – øjnene kørte ifølge Rikke Hansen rundt i hovedet på hende.

Rikke Hansen har ikke meget tilovers for den måde, situationen blev håndteret fra arrangørens side. Selvom hun var til 'Guldtuben' på en fribillet og derfor ikke har brugt penge på at se showet eller haft nogen forventninger til det, så mener hun, at de ikke kan være den opførsel bekendt.

»Når arrangørerne vælger at sige, at børn helt ned til 13 år må tage alene til 'Guldtuben', så synes jeg virkelig, at de bliver nødt til at være mere synlige og nemme at komme i kontakt med, så man kan få hjælp, hvis der er brug for det.«

»Det hele var generelt amatøragtigt. De skulle på et tidspunkt slå en pris ud af en fastelavnstønde, og så vælger de at gøre det ud mod publikum, så battene flyver om ørerne på tilskuerne. Og da alarmen gik, fortsatte showets lyd, så man kunne ikke høre, hvad der blev sagt.«

B.T. har været i kontakt med produktionen bag 'Guldtuben', der beklager hændelsen.

»Først og fremmest beklager vi hændelsen. Det var selvfølgelig aldrig hensigten, men derimod at en heldig fan kunne få en bold med hjem fra sit idol. Mht. bat kan vi forsikre, at ingen bat røg ud over scenen, det viser tv-billederne også,« siger Jonatan Jerichow, tv-producent, STV.

Ifølge arrangørerne bag awardshowet dukkede vagterne op efter tre minutter.

»Vi nu har undersøgt forløbet grundigt, og det er vores og arenaens vurdering, at håndteringen er foregået korrekt. Der var vagter i en radius af 10 meter fra hændelsen, og samaritterne kom tre minutter efter kaldet. Efter at være blevet tilset vendte gæsten senere tilbage til gulvet for at overvære resten af showet,« siger Ken Malec, der er medarrangør for 'Guldtuben'.

Rasmus Johansson spillede for Danmark i landskampen mod Slovakiet.
Rasmus Johansson spillede for Danmark i landskampen mod Slovakiet. Foto: TIBOR SOMOGYI
Vis mere