Lyt til artiklen

Award-sæsonen er skudt i gang i Hollywood, men mens hæderen drysser over flere af Hollywood-stjernerne falder der også priser af til de værste film og dårligste skuespillere.

The Golden Raspberry Award – også kendt som Razzie Awards, den omvendte Oscar – havde netop offentliggjort deres nominerede.

Og selvom det ikke var nyt for mange af skuespillerne, så var der særligt et navn, der vakte opsigt.

For blandt de nominerede til 'Dårligste skuespillerinde' var den blot 12-årige skuespiller Ryan Kiera Armstrong for sin rolle i filmen 'Firestarter' – der er baseret på romanen af samme navn fra Stephen King.

Det fik den britiske kulturkommentator Jacob Stolworthy på The Independent til at reagere.

Jacob Stolworthy skrev i The Independent, at han håbede, den 12-årige skuespiller havde et godt netværk omkring sig.

Han kaldte nomineringen for »smagløst lavt,« og mente, at det var en ting at gøre grin med etablerede skuespillere, der muligvis kunne tage en joke, men at man ikke kunne forvente, at en ung pige tog nomineringen på samme måde.

Også på sociale medier rasede flere over nomineringen.

Instruktøren Joe Russo skrev, at han mente, der er tale om et nyt lavmål fra prisen.

»Razzies har nået et nyt lavmål med nomineringen af en 11-årig – hvis optræden jeg faktisk synes, var god.«

»Jeg bliver normalt ikke harm over dette, men det her er anderledes. Razzi Awards har nomineret en 12-årige pige til værste skuespillerinde, det er virkelig ulækkert,« skrev en anden.

»Razzie Awards er fucking forfærdelige og lavet af virkelig forfærdelige mennesker, men at nominere et barn til værste skuespillerinde er patetisk. I er alle sørgelige, elendige dummernikker. Tabere,« i stemte en tredje.

Efter den mindre shitstorm for awardshowet, så er nomineringen af Ryan Kiera Armstrong blevet trukket tilbage, skriver The Guardian.

I en pressemeddelelse skrev John Wilson, den ledende arrangør, at »man nogen gange gør noget uden at tænke sig om«.

Den 12-årige Ryan Kiera Armstrong kan allerede prale med otte film på sit cv, og har også medvirket i hitserien 'American Horror Story', siden hun fik debut i 2017.

Razzie Awards finder sted 11. marts – dagen før Oscar-uddelingen, hvor filmen 'Blonde' har modtaget hele otte nomineringer til den omvendte Oscar.