Mens vi herhjemme diskuterer, om børn kan tage skade af at se ‘Squid Game’, så har Netflix-serien kostet en mand livet - og ødelagt flere unges fremtid.

Ifølge det amerikanske medie Variety er en mand i Nordkorea blevet idømt dødsstraf for at smugle serien ind i landet.

‘Squid Game’, der er en af Netflix’s mest streamede serier nogensinde, handler om 456 desperate og gældsramte personer, som kæmper for livet – og en masse penge – i en række voldelige børnelege.

Den nu dødsdømte havde i Kina fået fingre i den sydkoreanske serie. Han kopierede serien over på USB-stik, som han efterfølgende smuglede ind i Nordkorea og solgte til unge. Det har kostet ikke bare ham, men også de nordkoreanske seere dyrt, rapporterer det uafhængige medie Radio Free Asia:

»En student, der købte en USB-nøgle, har fået en livstidsdom, mens seks andre, der så showet, har fået fem års tvangsarbejde,« skriver mediet, der også kan berette at to lærere og en skoleleder er 'blevet fyret og sendt til afsidesliggende miner for at arbejde', som konsekvens af at nogle af de unge så serien, mens de var i skole.

De ualmindeligt hårde straffe skyldes, at Nordkoreas leder i december sidste år udsendte en lov, der har til formål at 'eliminere reaktionær tankegang og kultur’.

Loven forbyder indførelse og formidling af kultur i form af film, teater, musik og bøger til Nordkorea. Især værker fra USA og Sydkorea er i unåde hos det Nordkoreanske styre, og overtrædelse af loven kan koste livet eller give fængsel på livstid.