Forfatteren Kim Leines succesfulde og barske debutroman, 'Kalak', baseret på forfatterens eget liv med incest og misbrug, skal nu filmatiseres.

Det fortæller den 57-årige forfatter, der for nylig vandt Kronprinsparrets Kulturpris, til B.T. Og han har allerede en dansk verdensstjerne i tankerne til hovedrollen.

»Pilou Asbæk ville selvfølgelig være perfekt, for ham kender jeg også en lille smule. Vi har børn i samme skole, så vi mødes tit. Aldersmæssigt passer han også til historien,« siger Kim Leine til B.T.

Han understreger dog, at han ikke kommer til at blande sig i castingen, men vil overlade den del trygt til resten af holdet.

Kim Leine modtog den 24. november Kronprinsparrets Kulturpris og en præmie på 500.000 kroner.
Kim Leine modtog den 24. november Kronprinsparrets Kulturpris og en præmie på 500.000 kroner. Foto: Henning Bagger
Vis mere

B.T. har dog alligevel tilladt sig at forhøre den danske verdensstjerne, om han kunne være interesseret i at medvirke i en filmatisering af 'Kalak'. Og Pilou Asbæk er ikke i tvivl.

»Der er intet, jeg ville ønske mig mere, som skuespiller, end at spille med i 'Kalak' af Kim Leine,« siger skuespilleren til B.T.

Skuespilleren har i mange år været stor beundrer af Kim Leines bøger, og han mener, rollen som Kim i 'Kalak' ville være en helt unik mulighed.

»Det er en utrolig 'smuk' historie, men også barsk og nådesløs. Karakteren Kim er en meget sjælden mulighed for at få lov til at bruge al den erfaring, man har som menneske/skuespiller på godt og ondt,« lyder det fra Pilou Asbæk.

»Og hvis det ikke er nok, tænker jeg, at Kim Leine må være en, desværre, meget troværdig førstehåndskilde, så jeg ville føle mig i sikre hænder. Hvis jeg da var så heldig at få lov til at være en del af filmen,« tilføjer den danske verdensstjerne, der har opnået stor international berømmelse med sin rolle i 'Game of Thrones'.

Han sender samtidig en lille opfordring til holdet bag filmen.

»Hvem der producerer og instruerer, ved jeg ikke, men de er velkomne til at ringe,« lyder det fra Pilou Asbæk, der samtidig ønsker Kim Leine tillykke med den for nylig vundne kulturpris fra Kronprinsparret.

Det er Maria Møller Kjeldgaard og hendes produktionsselskab Manna Film, der skal producere filmen, og Isabella Eflöf er filmens instruktør, ligesom hun sammen med Kim Leine står for manuskriptet.

Forfatter Kim Leine.
Forfatter Kim Leine. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Hele projektet er dog stadig i den begyndende fase.

»Vi har modtaget manuskriptstøtte af DFI (Det Danske Filminstitut) og har været på en researchtur til Nuuk og planlægger endnu en udviklingstur i foråret 2019,« oplyser producer Maria Møller Kjeldgaard.

Produktionen kommer tidligst til at starte i 2020, og produceren ønsker endnu ikke at udtale sig om hverken cast eller budget.

Skulle filmen ende med at blive et samarbejde mellem Kim Leine og Pilou Asbæk, ville det dog ikke være første gang, at forfatteren har snakket roller med den populære danske skuespiller.

»Jeg har også givet ham flere andre store roller, det excellerer vi i, når vi mødes og snakker om kæmpe projekter. Vi skal også lave en film om mordet på Søren Kierkegaard,« griner Kim Leine og tilføjer:

»Ej, det er noget pjat, og der er intet i det.«

Kim Leine slog igennem som forfatter med romanen 'Kalak' i 2007.

Han har siden blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Nordisk Råds Litteraturpris.